Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya Büyükşehir’den Kaş Açıklaması

Antalya Büyükşehir’den Kaş Açıklaması

Kaş Belediyesi tarafından 2013 yılında hazırlanan 1/25000 ölçekli Çevre Düzen Planının Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Kaş Belediyesi'nce 2013 yılında hazırlanan planlar Büyükşehir Meclisinin kararına göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilmiş ve bakanlık şu ana kadar plan ile ilgili hiçbir karar almamıştır. Kaş planları ile ilgili karar süreci şu şekildedir:

Kaş Belediyesi tarafından 03/04/2013 tarih 36 sayılı Kararı ile başlatılan 1/25000 ölçekli Çevre Düzen Planı ile ilgili süreç sonlanmamış devam etmektedir.

Kaş Belediyesi tarafından hazırlanan sözkonusu plan, 6360 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, onama yetkisinin Büyükşehir Belediyesine geçmesi ile birlikte, Kaş Belediyesi’nin 05/02/2015 tarih 239 sayılı yazısı ile “Kaş İlçesi Merkez Mahallesi ile ilgili 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı” olarak Büyükşehir Belediyesine gönderilmiştir.

 Yetki alanı dışındaki konuları ilgili kurumlara gönderen Büyükşehir Belediye Meclisi bu planla ilgili “…Kentsel Sit Alanı, Doğal Sit Alanı ve Arkeolojik Sit Alanı statüsüne sahip alanlara ilişkin plan kararlarının onaylanmak üzere ilgili kurumlara gönderilmesine” şeklinde karar almış iddia edildiği gibi bir onama yapmamıştır.

Planlar Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yetki alanı dışında kalması nedeniyle de, Çevre Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmek üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne iletilmiştir. Planlar Bakanlık tarafından henüz onaylanmamıştır. 

Planlarda Kaş nüfusunun fazla olmasının nedeninin ise, planların yaz nüfus oranına göre hazırlamasından dolayı kaynaklandığı ortaya çıkmıştır.

Yaz nüfusu değerlerinin göz önüne alınarak belirlenen 38.200 kişilik Plan Nüfusu, bu haliyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından daha önce onaylanan üst ölçekli 1/100.000 Çevre Düzeni Planının öngörüsünün altındadır.

Yanlış İddia

1/25000'lik Kaş Çevre Düzeni Planı'na 31 vatandaşın açtığı davanın Avukatı Tuncay Koç önceki gün Büyükşehir Belediyesi'nin Planı'na İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini açıklamıştı.

Oysa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklama ile Kaş Plan'larının Büyükşehir Belediyesinde onaylanmadığı, yetkinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda olmasından dolayı Büyükşehir Meclisinde herhangi bir karar oluşturulmadan değerlendirilmek üzere Bakanlığa gönderildiği ortaya çıktı.

yukarı çık
0
Paylaşım