Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

ALKÜ Öğrencileri Artık Hastanede Eğitim Alabilecek

ALKÜ Öğrencileri Artık Hastanede Eğitim Alabilecek

Alanya Devlet Hastanesi, Antalya Valiliği ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) arasında imzalanan protokolle eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülecek. Bu protokolle üniversitenin öğrencileri ilçede eğitim alabilecek.

Antalya Valiliği ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerin, üniversitelerle birlikte kullanımı ve işbirliği anlamına gelen afilasyon protokolunu imzaladı.

Vali Münir Karaloğlu, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı'nın imzaladığı protokol törenine, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tevfik Yazan katıldı.

Güçler Birleştirildi

Vali Münir Karaloğlu, Alanya Keykubat Üniversitesi'nin çok genç bir üniversite olduğunu belirterek, kent merkezinde uzak bir ilçede tıp fakültesi açmanın kolay bir iş olmadığını söyledi.

Bu üniversitenin öğrencilerini Alanya'ya taşımak için ilçede eğitim ve araştırma hastanesi bulunması gerektiğini vurgulayan Karaloğlu, Sağlık Bakanlığı ile üniversitenin işbirliği yaptığını söyledi.

İki kurumun karşılıklı güçlerini birleştirdiğini belirten Karaloğlu, “Eğitim kalitesini ve halka sunulan sağlık hizmetinin kalitesini artırmak için güçler birleştiriliyor. Bizim Alanya'daki devlet hastanemiz bu afilasyondan sonra eğitim ve araştırma hastanesi olacak" dedi.

Alanya Kazanacak

Vali Karaloğlu, eğitim ve araştırma hastanesinin, ileri teknoloji gerektiren sağlık hizmetleri ile üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin yer aldığı hastane olduğunu söyledi.

Karaloğlu, “Alanya artık sadece kendisinin değil çevre ilçelerinin de üçüncü basamak sağlık hizmetlerini karşılayacak. Burada vatandaş daha iyi sağlık hizmeti alarak kazanıyor, üniversite kazanıyor, Alanya kazanıyor. Her tarafın mutlu olacağı bir protokole imza attık" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı da tıp fakültelerinin olduğunu, ancak hastaneleri olmadığı için bu öğrencileri Alanya'da eğitime başlatamadıklarını söyledi. Bu öğrencilerin Akdeniz Üniversitesi'nde eğitim aldığını kaydeden Rektör Pınarbaşı, şöyle konuştu:

“Kısmet olursa 2017 yılında öğrencilerimizi Alanya'da başlatmak istiyoruz. Bunun için bir hastane lazımdı. İnşallah bu protokol sayesinde Alanya'daki hastanemizi kullanarak öğrencilerimize burada eğitim vereceğiz.

Alanya'da iyi olan sağlık hizmetlerini daha iyi hale getireceğiz. Tıp fakültemiz vardı ama faal değildi. Bu protokolle kent merkezindeki ilçeler dışında tıp fakültesi olan tek ilçe Alanya olacak."

Konuşmaların ardından taraflar protokolu imzaladı.

yukarı çık
0
Paylaşım