Menu
RSS

Kaş CHP'den Alternatif Atatürk Koşusu

Kaş CHP'den Alternatif Atatürk Koşusu

Antalya’nın Kaş İlçesi'nde her yıl yapılan Atatürk Koşusu'nun bu yıl yapılmaması üzerine CHP İlçe Başkanlığı tarafından Atatürk Koşusu yapıldı.

Kaş'ta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Koşusu'nun düzenlenmemesi üzerine CHP Kaş İlçe Başkanlığı, 'Atatürk'ün Yolunda Atatürk İçin Koşuyoruz' sloganıyla koşu organize etti.

Koşuya, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bozca Gümüş, CHP Gençlik Kolları Başkanı Erkan Demirci, CHP'li gençler ve partililer katıldı. Cuma Pazarı'nda başlayan koşuya katılanlar Türk bayrakları ve "Atatürk'ün yolunda Atatürk için koşuyoruz" yazılı pankartı taşıdı. Yaklaşık 1200 metre süren koşu Cumhuriyet Alanı'nda sona erdi.

Koşuda birinciliği Hakan Ozan Erzincanlı, ikinciliği Ali Ustaer, üçüncülüğü de Serap Yılmaz aldı. Dereceye girenlere, madalya ve ödüllerini CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş ve yöneticiler verdi.

Yarışmada ikinci olan Ali Ustaer, madalya ve ödülünü, "Sen benden daha uzun yıllar Atatürk'ün yolunda koşacaksın" diyerek 6 yaşındaki Eylül Demirci'ye hediye etti.

CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, "İktidar meydanlardan Atatürk'ün heykellerini kaldırsa da ilçe yöneticileri Atatürk'ün adını taşıyan 80 yıldır Türkiye'de düzenlenen Atatürk Koşusu'nu Kaş'ta düzenlemeseler de bu ulusun yüreğindeki Atatürk sevgisini sökemeyecekler. Biz koşacağız, biz düzenleyeceğiz, halk düzenleyecek. Bu halk, bin yıl geçse de bu sevgiyi yaşatacak. Atatürk ilkeleri yaşayacaktır" dedi.

OKULDA ATATÜRK KOŞUSU

Kalkan Mustafa Kocakaya Ortaokulu da Kalkan Mahallesi'nde Atatürk Koşusu düzenledi. 80 öğrencinin katıldığı koşuda küçük kızlar 1500 metrede Zelal Keskin birinci, Buse Körük ikinci, Ayşegül Gezici üçüncü oldu. 1800 metre küçük erkeklerde birinciliği Samican Kırca, Alihan Akdeniz ikinci, Emirhan Esemen üçüncü oldu.

2000 metre yıldız kızlarda birinciliği Sıla Zerman, ikinciliği Meryem Zorulu, üçüncülüğü Gülsüm Tanç aldı. 2500 metre yıldız erkeklerde birinciliği Volkan Dinler, ikinciliği Hüseyin Yılmaz, üçüncülüğü Mustafa Ay aldı.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ödüllerini Okul Müdür Yardımcısı Ufuk Aslan, beden eğitimi öğretmeni Mustafa Umut ve okul öğretmenleri verdi. Öğrencilere, velilerin yaptırdığı Atatürk fotoğraflı madalyalar verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım