Menu
RSS

Isparta’da 3 Kişinin Öldüğü Olaydan, Ölü Taklidi Yaparak Kurtuldu

Isparta’da 3 Kişinin Öldüğü Olaydan, Ölü Taklidi Yaparak Kurtuldu

Isparta'nın Yalvaç ilçesinde 60 yaşındaki bir adam, birlikte yaşadığı kadın evi terk edince dehşet saçtı. Kadın, kadının babası ve köy muhtarı olay yerinde yaşamını yitirirken, muhtarın eşi saldırıdan ölü taklidi yaparak kurtuldu.

Isparta'da dini nikahlı eşi evi terk edince dehşet saçıp 3 kişiyi öldüren Ramazan Duyan'ın saldırısından ölü taklidi yaparak kurtulan Ömer Adıgüzel (60), "Cani adam tüfekle hepimizi taradı. Eşimin üzerine kapandım, ölü taklidi yaptım. Yoksa ben de kurşunlara hedef olacaktım" dedi.

Birlikte Yaşadığı Kadın Evi Terk Etti

Antalya'da çiftçilik yapan Ramazan Duyan, 2013 yılında Asiye Aydoğmuş ile dini nikah yaparak birlikte yaşamaya başladı. Son zamanlarda geçimsizlik nedeniyle sık sık yaşanan tartışmaların ardından Asiye Aydoğmuş, Yalvaç'a bağlı Çetince köyündeki baba evine yerleşti.

Ramazan Duyan, tüm ısrarına rağmen dönmeyen Asiye Aydoğmuş ile görüşmek için 15 Ağustos Perşembe günü öğleden sonra köye geldi. Ramazan Duyan, saat 17.30 sıralarında, Isparta- Konya yolu üzerinde Aşağıova mevkisindeki Asiye Aydoğmuş ve

babası Orhan Aydoğmuş'un yanına gitti.

Ramazan Duyan ve Asiye Aydoğmuş arasında, iddiaya göre eve dönme yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine baba Orhan Aydoğmuş da araya girdi.

Kısa süreli arbedenin ardından Ramazan Duyan olay yerinden ayrılırken, Asiye Aydoğmuş telefonla köy muhtarı Ayşe Adıgüzel'i arayarak durumu haber verdi.

Haberin Videosu:

Köy Muhtarı Ve Eşi Olay Yerine Geldi

Kısa süre sonra muhtar Ayşe Adıgüzel ve eşi Ömer Adıgüzel olay yerine geldi. Bu sırada elinde pompalı tüfekle dönen Ramazan Duyan, evin önünde oturan Orhan Aydoğmuş'a ateş etti.

Orhan Aydoğmuş kan içinde yere yığılırken, ateş etmeye devam eden Ramazan Duyan, kendisine engel olmaya çalışan muhtar Ayşe Adıgüzel'i de vurdu. Olay yerinden ayrılmak için hareketlenen Ramazan Duyan, bu sırada evin mutfak bölümünden gelen ve

babasının üzerine kapanan, birlikte yaşadığı Asiye Aydoğmuş'a da iki el ateş etti. 3 kişinin yaşamını yitirdiği olaydan sonra Ramazan Duyan, olay yerine geldiği kamyonetiyle kaçtı.

Olaydan şans eseri kurtulan muhtar Ayşe Adıgüzel'in eşi Ömer Adıgüzel'in haber vermesi üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Saldırgan Tutuklandı

Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu Gelendost ilçesi Bağıllı köyü yakınlarında yakalanan Ramazan Duyan tutuklanırken, Asiye Aydoğmuş, babası Orhan Aydoğmuş ve köy muhtarı Ayşe Adıgüzel'in cenazeleri dün kılınan namazın ardından Çetince Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"Ölü Taklidi Yaparak Kurtuldum"

Çetince köyü muhtarı Ayşe Adıgüzel'in eşi Ömer Adıgüzel, yaşadığı dehşet dolu anları anlattı. Ramazan Duyan'ın yaptığı katliamdan ölü gibi davranarak kurtulduğunu belirten Ömer Adıgüzel, "Cani adam tüfekle hepimizi taradı.

Eşimin üzerine kapandım, ölü taklidi yaptım. Yoksa ben de kurşunlara hedef olacaktım" dedi.

"Eşim Telefon Gelince Gitti"

Evde oturdukları sırada Asiye Aydoğmuş'un telefonla eşini aradığını kaydeden Ömer Adıgüzel, "Asiye Aydoğmuş kocasının geldiğini, kendisiyle tartıştığını, şikayetçi olduklarını ancak bahçe evinde oldukları için jandarmanın kendilerini bulamayacağını,

bu nedenle gelip yardım etmesini istedi. Eşim elektrikli bisikletle gitmek istedi. Ben de 'Seni oraya yalnız göndermem. Araba ile götüreyim' dedim. Köyden 1 kilometre mesafedeki bahçe evine gittik.

Ben aracımı Isparta- Konya karayolu üzerinde flaşörleri açık şekilde park ettim. Daha sonra eşimle Asiye Aydoğmuş ve babasının yanına gittik" diye konuştu.

"Gitti Dediler, Tüfekle Geri Geldi"

Eve geldiklerinde Asiye Aydoğmuş'un eşinin gittiğini söylediğini kaydeden Ömer Adıgüzel, "Biz bahçede çimlerin üzerine oturduk. 5 dakika sonra Ramazan Duyan elinde tüfekle geldi. Ardı ardına ateş etmeye başladı. İlk olarak Orhan Aydoğmuş vuruldu.

Ardından eşim yere düştü. Ben kurşunlara hedef olmamak için kendini yere attığını sandım. Bu kez silahı bana doğrulttu. Eşimin üzerine kapandım ve ölü taklidi yaptım. O an eşimden kan geldiğini ve vurulduğunu anladım" dedi.

"Eşini Görünce Geri Döndü İki El Ateş Etti"

Saldırganın olay yerinden uzaklaşacağı sırada Asiye Aydoğmuş'u görünce geri döndüğünü belirten Adıgüzel, "Ramazan Duyan başka tarafa yöneldi. Ben eşimin kanayan yarasını bastırırken, diğer yandan telefonla 112'yi aradım.

Jandarma olay yerini bulamamış ve Bahtiyar köyüne doğru gitmiş. Ramazan Duyan ateş etmeyi kesip uzaklaşacağı sırada Asiye Aydoğmuş dışarı çıkıp babasının üzerine kapandı. Bunu gören Ramazan Duyan geri döndü ve 2 el de ona ateş etti.

Sonra olay yerinden uzaklaştı." şeklinde konuştu. 

"Eşim Görev Şehidi Sayılsın"

Eşinin daha önce 20 yıl mahalle muhtarlığı yaptığını kaydeden Ömer Adıgüzel, "Eşim, muhtarlık görevini yaparken öldü. Kolluk kuvvetlerine yardımcı olabilmek için oradaydı. Ölen ve öldüren tarafla akrabalığımız yok. Görevi için oradaydı ve bu nedenle öldü.

Eşimin görev şehidi sayılmasını, 3 yetim torunum için istiyorum. Eşim onlar için çalışıp çabalıyordu" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım