Menu
RSS

Elmalı MYO Öğrencileri Şarj İstasyonu Yaptılar

Elmalı MYO Öğrencileri Şarj İstasyonu Yaptılar

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) Haberleşme Programı öğrencileri Sistem Analizi ve Tasarımı dersi kapsamında Akıllı Hızlı Şarz İstasyonu tasarladılar. Yaklaşık 2 ay sürede tamamlanan “Akıllı Hızlı Şarj İstasyonu” projesine Öğretim Görevlisi Levent Sözen rehberlik etmiştir.

Yapılan çalışmanın Elmalı’da ve Elmalı MYO’da ilk olduğunu belirten Sözen “Şarj istasyonumuz Android ve İOS işletim sistemleri ile çalışan Nokia, LG, Samsung, Iphone gibi birçok telefonu aynı anda hızlı şekilde şarj edebilme özelliği taşımaktadır.” dedi.

Sözen sözlerini şöyle sürdürdü: “Elmalı MYO’da bu yıl birçok konuda ilk olan çalışmaları, diğer öğretim elamanı arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdik.

Şarj istasyonu projemizde bunlardan birisidir. Bunun diğer istasyonlardan farklı olarak üzerinde tarih, saat ve ortam sıcaklığı gösterilmektedir. Telefonlar şarj olmaya başladığında işlemin başladığını gösteren sesli uyarı gelmektedir.

Ayrıca şarj istasyonun üzerinde bir adet şarj durumunu gösteren LCD ekran, bir adet ledli kayan yazı tabela ve bir adet de mini TV ekranı bulunmaktadır.”

Öğr. Gör. Sözen ve öğrencileri dersin finalini başarılı şekilde sunmanın gururuyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

yukarı çık
0
Paylaşım