Menu
RSS

Demre'de Kadın Çiftçiler Yarıştı

Demre'de Kadın Çiftçiler Yarıştı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Kültür Yarışması'nın Demre finali yapıldı. Demre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'ndeki Karabibik Kültür Salonu'nda yapılan Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Kültür Yarışması'nın Demre finalinde ön elemeyi geçen 8 kadın çiftçi yarıştı.

Yarışmayı, Garnizon Komutanı Üsteğmen Görkem Güncan, Belediye Başkan vekili Orhan Avcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Derya Bilgin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Şahin, çiftçiler ve Demreliler izledi.

Yarışmada, Seher Vural ve Fatma Soral 15 sorundan 14'üne doğru yanıt verdi. Altın soruya doğru yanıt veren Seher Vural, 150 puanla yarışmanın birincisi oldu. 140 puanla Fatma Soral ikinci, 130 puan alan Hatice Yıldırım üçüncü oldu.

İlk iki sırada yarışmayı tamamlayan Seher Vural ve Fatma Soral, 7 Ekim'de Antalya'da yapılacak yarı finalde Demre'yi temsil etmeye hak kazandı. Yarışmanın finali 15 Ekim'de EXPO 2016 Alanı'nda yapılacak.

Yarışmanın birincisi Seher Vural 1500 lira, ikinci Fatma Soral 750 lira, üçüncü Hatice Yıldırım 500 lira ödül kazandı. Dereceye girenlerin ödüllerini Garnizon Komutanı Üsteğmen Görkem Güncan, Belediye Başkan vekili Orhan Avcı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Şahin verdi.

Amaç Yarıştırmak Değil, Eğitmek

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Derya Bilgin, "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Kültür Yarışması, 10 yıldır kadın çiftçileri bir araya getiriyor.

Bu yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile sizlerle buluştuk. Amacımız, kadın çiftçilerimizi yarıştırmak değil, bu yarışma ile kadın çiftçilerimizi eğitmek.

Kadın çiftçilerimiz Türk tarımının bel kemiğidir. Onlar ne kadar eğitimli olursa üretime katkı sağlarsa, Türk tarımı hak ettiği noktaya gelir" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım