Menu
RSS

Cennet Köşe Kekova'ya Yoğun İlgi

Cennet Köşe Kekova'ya Yoğun İlgi

Antalya’nın Demre İlçesi'ne bağlı tarih, doğa ve denizin bir arada bulunduğu Kekova Adası, yaz- kış yerli ve yabancı tatilcilerin ilgisini çekiyor. Demre yakınlarında, Kaleüçağız Mahallesi açıklarında kayalık bir ada olan Kekova, bölgeye tatile gelen yerli ve yabancı tatilcilerin uğrak yeri olmayı sürdürüyor.

Doğası, tarihi ve deniziyle ilgi çeken Kekova'yı görmek isteyenler tekne turuyla bölgeye geliyor. Kekova'ya tekne turları yoğun olarak Çayağzı Limanı'ndan yapılıyor.

Bunun yanında Kaleüçağız Mahallesi ile Kaş'tan da tekne turları düzenlenebiliyor. Otobüslerle Çayağzı Limanı'na gelen tatilciler, teknelere binerek Kekova turuna çıkıyor.

Doğa, Tarih Ve Deniz Bir Arada

Profesyonel rehberler eşliğinde bölgeyi tanıyan tatilciler, suyun içinde ve dışında kalıntıları bulunan tarihi Batık Kent'e geliyor. Teknelerin tabanındaki özel cam bölmeden  sualtındaki tarihi yapıları izleyen tatilciler, ardından dünyadaki ender güzelliklerden Simena Antik Kenti'ni görme fırsatı buluyor.

Kartal yuvasını andıran Simena'da fotoğraf çektiren tatilciler, Kekova koylarında tura devam ediyor. Yaz- kış doğal bir liman görünümündeki Gökkaya Koyu'nda verilen yüzme molasında tatilciler Akdeniz'in masmavi sularında serinliyor.

Yüzme molasının ardından dönüşte Korsanlar Mağarası'nı gören tatilciler yaklaşık 2.5 saat süren turu Çayağzı Limanı'nda tamamlıyor.

Turistler Çok Beğeniyor

Kekova'ya ilk kez gelen Belaruslu Tatyana Laboda, "Türkiye'ye ve Kekova'ya ilk kez geldim. Burası harika bir yer. Denizin altı da üstü de tarih dolu. Doğa, tarih, deniz ve güneş hepsi bir arada. Bugün gerçekten çok mutluyum" dedi.

Ukraynalı Evgeniya Straoova, "Bugün kendime şunu söyledim; iyi ki bu tura katılmışım. Doğa ve tarih iç içe. Denizin rengine baktıkça, gözlerimin içinin güldüğünü gördüm. Gözlerim güzelliğe doydu bugün" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım