Menu
RSS

Burdur Yenigün Gazetesi Sahibi Tuncel Kalbine Yenildi

Burdur Yenigün Gazetesi Sahibi Tuncel Kalbine Yenildi

Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel'in babası, yerel gazete sahibi Muharrem Tuncel (72) kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi.Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel'in babası ve kentte 1954 yılından bu yana yayın yapan Yenigün Gazetesi'nin sahibi

Muharrem Tuncel, dün akşam evinde kalp krizi geçirdi. Yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesi'ne götürülen, daha sonra Isparta'daki özel bir hastaneye sevk edilerek anjiyo olan Muharrem Tuncel gece yaşamını yitirdi.

Burdur'daki evinde dün akşam geçirdiği kalp krizi sonrası götürüldüğü hastanede gece yaşamını yitiren Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel'in babası,

yerel gazete sahibi Muharrem Tuncel için yıllarını verdiği Yenigün Gazetesi önünde tören düzenlendi. Törene, Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ile Tuncel ailesinin yakınları ve gazeteciler katıldı.

Törende konuşan Vali Yılmaz, basın camiasına başsağlığı dilerken, "Önemli olan geride hayırla anılacak bir evlat, eser, anı bırakabilmek" dedi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Muharrem Tuncel'in iyi bir insan ve gazeteci olduğunu söyledi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, "Gazetecilik zor ve meşakkatli bir iş. Gazeteciler her daim toplum yararına mesleğini icra etmişse iz bırakır. Muharrem Tuncel de önemli izler bıraktı" diye konuştu.

Burdur Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ercan Taraşlı, "60 yıllık arkadaşım, senin cenazenin önünde veda konuşması yapacağım hiç aklıma gelmezdi" dedi.

Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Muharrem Tuncel'in oğlu Kürşat Tuncel de "Burdur'un yaşayan hafızasıydı. Gazeteciliğe aşıktı. Onun bize bıraktığı ilkeleri, hedefleri doğrultusunda çalışacağız" diye konuştu.

Muharrem Tuncel, Ulu Cami'de ikindi vakti kılınan namazın ardından Sultan Dere Mezarlığında toprağa verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım