Menu
RSS

Bucak Ziraat Odası Başkanı Özdemir: 'Tarım Arazilerini Talan Ettirmeyiz'

Bucak Ziraat Odası Başkanı Özdemir: 'Tarım Arazilerini Talan Ettirmeyiz'

Bucak Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Özdemir, yapılması planlanan 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) ilişkin, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaklaşık 10 yıl önce sanayi alanı olarak işaretlediği planın dışarısına çıkarsa işte biz o zaman tarım arazilerine sahip çıkarız.

Tarım arazilerini talan ettirmeyiz" dedi.

Bucak Ziraat Odası Başkanı Muzaffer Özdemir, 2'nci OSB'nin yapılacağı bölgedeki tarım arazisi sahiplerinin yanlış bilgilendirildiğini ve yanıltıldığını belirterek, "Antalya- Burdur karayolu üzerinde Atilla Mahallesi bölgesinde planlanan

2'nci OSB kurulum çalışmalarını yürüten Sanayi Bakanlığı ekiplerince yapılan çalışmalar sonunda, kurulum çalışması süren OSB sahası içerisinde tarlası bulunanlar, tarlalarının birinci derece tarım sahası olduğunu iddia ederek

Bucak Ziraat Odası'nın sahip çıkmadığını dile getirmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaklaşık 10 yıl önce yaptığı çalışmalarda çevre düzeni planında sanayi alanı işaretleme çalışmalarında söz konusu olan 2'nci OSB de

sanayi bölgesi kurulabilir işaretli yerlerden birisidir. Bunu değiştirmek mümkün değil. Üstelik 2'nci OSB sahası içerisinde bir kısmı sanayicinin, bir kısmı ise çiftçilerimizin arazileri bulunmaktadır. Üstelik buralar birinci derece tarım arazisi hüviyetinde değildir" dedi.

Bucak'tan başlayıp Antalya- Burdur karayolu güzergahı boyunca dağ nahiyesine kadar sağlı sollu irili ufaklı fabrikalar kurulduğunu, yine Bucak'tan başlayıp Çeltikçi ilçesine kadar Antalya- Burdur karayolu güzergahı üzerinde

sağlı sollu fabrikalar kurulduğunu aktaran Muzaffer Özdemir, "Antalya- Burdur karayolu üzerine kurulan fabrikalar gerek yol kenarında gerekse iç kesimlerde tarım arazileri üzerine kuruluyordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi Bakanlığı bu çarpık fabrikalaşmanın ve sanayileşmenin önünü kesmek, tarım arazilerinin kirletilmesini önlemek için yetersiz kalan 1'inci OSB bölgesi dışında 2'nci OSB kurulum çalışmalarını başlattı" diye konuştu.

'Tarım Arazilerini Talan Ettirmeyiz'

2'nci OSB sahası altında kalan arazi sahipleri ve çiftçilerin yanlış bilgilendirme ve kışkırtmalar sonucu OSB yapılmaması için Bucak Kaymakamlığına dilekçeler verdiğini ve olayın başka boyutlara çekilmeye çalışıldığını iddia eden Muzaffer Özdemir, şöyle dedi:

"2'nci OSB işaretleme alanı altında kalan arazi sahipleri dışında başka yerlerde tarlası olan çiftçilere dahi 2'nci OSB'ye itiraz amaçlı dilekçeler verdirilmiştir. Bu yanlıştır. Çünkü Bucak bir sanayi kentidir ve her geçen gün de sanayileşmede büyük yol kat etmektedir.

'Çiftçilerimizin temsilcisiyiz' diyerek devletin yapacağı yatırımların önüne set çekmek, çiftçiyi kışkırtmak yanlış olur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaklaşık 10 yıl önce sanayi alanı olarak işaretlediği planın dışarısına çıkarsa

işte biz o zaman tarım arazilerine sahip çıkarız. Tarım arazilerini talan ettirmeyiz. Ayrıca şu anda 2'nci OSB sahası içerisinde arazisi bulunan çiftçilerimizin arazilerinin de yok pahasına satılmasının önünde oluruz.

Çünkü çalışması yapılan 2'nci OSB sahasında bugün 20'nin üzerinde mermer fabrikası bulunduğu gibi 8- 10 firma fabrika kurmak için ruhsat almış, inşaatına başlamamıştır.

2'nci OSB kabul edilir, OSB olarak onay alması halinde 2'nci OSB sahası altında kalan çiftçilerimizin arazilerinin kamulaştırması da yüksek fiyatlardan yapılması için Bucak Ziraat Odası olarak elimizden gelini yaparız. Biz oda olarak her zaman çiftçimizin yanındayız."

yukarı çık
0
Paylaşım