Menu
RSS

Yıllar Sonra Antalya'da Sağlığına Kavuştu

Yıllar Sonra Antalya'da Sağlığına Kavuştu

Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde çiftçilik yapan 51 yaşındaki Mehmet Büyükkocagöz, 10 yıldır yaşadığı rahatsızlıklardan Antalya’da yapılan ameliyatla kurtuldu. Sürekli rahatsızlandığını söyleyen Mehmet Büyükkocagöz, kalple ilgili sıkıntılarının 10 yıldır sürdüğünü söyledi.

Büyükkocagöz, "Çalışırken ya da efor sarf ettiğimde baş dönmesi yaşıyor, hatta bayılıyordum. Şikâyetlerim nedeniyle hastaneye başvurdum.

Yapılan tetkiklerin ardından hekimler anjiyo olmam gerektiğini söyledi. Yapılan anjiyoda damar tıkanıklığı olduğu tespit edildi ve by-pass olmam gerektiğini öğrendim" dedi.

Yıllardır yaşadığı sıkıntıların artık sona erdiğini belirten Mehmet Büyükkocagöz, “Şifa bulmak için Fethiye'den kalktık Antalya'ya geldik. Şükürler olsun ki bu günleri de görmek nasip oldu. Şimdi daha iyiyim. Şikayetlerim sona erdi. Hayatıma ilaç bile kullanmadan devam edebileceğim" diye konuştu.

Kalp Kapağında Kaçak Tespit Edildi

Mehmet Büyükkocagöz'ün herhangi bir kalp hastalığı olduğunu bilmeden bayılma şikayetleriyle doktora başvurduğunu söyleyen Prof. Dr. Hüseyin Okutan, “Hastamızın sol kalp kapağında mitral kapak dediğimiz kalp kapağında bir bozukluk yani kaçak olduğu tespit edildi" dedi.

Bazı hastaların herhangi bir kalp hastalığının varlığını bilmeden uzun yıllar yaşayabildiğine dikkati çeken Prof. Dr. Okutan, “Şikayet olarak çarpıntı, çabuk yorulma gibi şikayetler olabilmekte.

Bazen bu şikayetler olmaksızın bayılmayla hasta semptomatik hale gelebilmekte. Hastamızda mitral kapakta ileri derecede yetmezlik olduğu tespit edildi ve ameliyata alındı" dedi.

Mehmet Büyükkocagöz'ün kalp kapağının yerinde onarıldığını ve 'ring' denilen yüzük benzeri bir cihazla da desteklenerek kapağın tamamen normal hale getirildiğini anlatan Prof. Dr. Okutan, “Ameliyat sonrası 6 gün hastanemizde kalan hastamız, bundan sonra herhangi bir ilaç almadan normal hayatına devam edecek" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım