Menu
RSS

Yasadışı Dinleme Davasında Tahliye Kararı

Yasadışı Dinleme Davasında Tahliye Kararı

Antalya’da aralarında siyasetçi, polis ve kamu çalışanlarının bulunduğu kişileri dinledikleri iddiasıyla haklarında dava açılan 12 sanıktan tek tutuklu G.T. de tahliye edildi. Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tek tutuklu sanık Antalya Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü G.T. ile tutuksuz 11 sanık katıldı.

G.T. savunmasında, 6 aydır hiç bir gerekçe olmadan tutuklu olduğunu belirterek, mağdur olduğunu söyledi. G.T., "Mağdur edebiyatı yapmayacağım, ajitasyon da yapmıyorum, ama ben gerçekten mağdurum.

Adı üstünde istihbarat bu. Haklarında işlem yaptığımız bazı kişiler adeta suç makinesi ama dönüp bana deniliyor ki 'Adresini yanlış yazmışsın'. İyi peki, yanlış yazılmış.

Ne yapabilirim. Aslında hakkında suç isnat edilen kişi için de bu istihbarat iyi olmuştur. Çünkü eğer zaten bir şey yok ise, adam bu isnattan kurtulmuş oluyor. Her istihbarat doğru diye bir şey yok ki. Bize ihbar geliyor, bakıyoruz, inceliyoruz. Bizim işimiz bu" diye konuştu.

Mahkeme heyeti verilen aranın ardından G.T.'nin de tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

yukarı çık
0
Paylaşım