Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Uğur Mumcu’nun Ölüm Yıl Dönümü Etkinliği

  • Yazan 
Uğur Mumcu’nun Ölüm Yıl Dönümü Etkinliği

Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993 Pazar Günü katledilişinin 23 yıl dönümünde Cumhuriyet Halk Partisi Kumluca İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği etkinliğe Atatürkçü Düşünce Derneği Önceki Dönem Genel Sekreteri Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Suay KARAMAN katıldı.

Kumluca Turizm Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen konferansı pek çok partili ve sivil toplum kuruluşu örgüt temsilcileri dinledi.

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Kemal Bilal ÖNER: ‘’ Uğur MUMCU terörün silah kaçakçılığı ile ilişkisini ortaya çıkaran bir yazardı. Dış güçlerin Kürt kökenli yurttaşlarımızı kullanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni bölme planlarını ortaya çıkardığı için katledildi ve bizler her türlü tehlikeyi alarak bunu kamuoyuyla paylaşan bu değerli kişiyi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız’’ dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Suay KARAMAN ise: ‘’24 Ocak 1993 tarihinde aracına bomba konularak, aynı yıl 17 Şubat’ta Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis helikopteri düşürülerek, 11 Ocak 1995 te Onat Kutlar ve 21 Ekim 1999’da Ahmet Taner Kışlalı bombalanarak katledildi. Bu yurtsever aydın insanlarımız Atatürk ilke ve devrimlerini savundukları, antiemperyalist oldukları ve tam bağımsız Türkiye istedikleri için öldürüldüler.

2001’de Diyarbakır’da yine yıl dönümü bugüne rastlayan Gaffar Okkan doğudaki huzursuzluğu yok etmeye çalıştığı için suikastle yok edildi. Onu da buradan ölümünün 15. Yıl dönümünde anmadan geçemeyeceğimi belirtmek isterim. Bu yaşanan yurtsever katliamlarının hepsinin altında emperyalist dış güçler vardır ve ben bu uğurda yaşamını yitiren tüm yurtsever insanları saygıyla anıyorum.

Uğur MUMCU; kalpaksız bir Kuvay-i Milliyeci, haksızlığa, yalana, talana ve zulme karşı çıkan bir ‘’Sakıncalı Piyade’’ydi. Onu bu günde anmak, emperyalizme karşı çıkmaktır, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak demektir. Uğur MUMCU’yu anmak Büyük Orta doğu Projesine karşı çıkmak, özerklik projelerine hayır diyebilmektir. Onu sadece anmak değil onu anlamak da bu bağlamda çok önemlidir.

Uğur MUMCU’nun şu söylemini unutmamak gerekir. ‘’Biz sapına kadar Kemalist’iz, Mustafa Kemal’i savunmak her devrimcinin namus borcudur. Mustafa Kemal’i hor gören, aşağılayan devrimciyle işimiz olmaz.’’ Eğer Uğur MUMCU’yu anlayabilseydik, emperyalizmin ilk kez yenildiği bu topraklarda Atatürk’e saldıranlara, heykellerini yıkanlara, O’nu yok sayanlara, fotoğrafını indirenlere, sessiz kalanlara ve ay yıldızlı bayrağımızı yakanlara aynı sertlikte karşılık vermemiz gerekirdi.’’ Dedi.

Programın ardından CHP Kumluca İlçe Örgütü adına İlçe Başkanı Kemal Bilal ÖNER; Sayın Suay KARAMAN’a plaket verdiler.

yukarı çık
0
Paylaşım