Menu
RSS

Serik'te Üreticiler Sertifika Aldı

Serik'te Üreticiler Sertifika Aldı

Antalya’nın Serik İlçesi'nde iyi tarım uygulamaları kapsamında üreticilere sertifika verildi. Serik Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen İyi Tarım Uygulamaları ve Kontrolü Projesi kapsamında iyi tarım uygulamaları şartlarını taşıyan üreticilere sertifikaları verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu, "Bu belge sahiplerinin üretimleri sağlık yönünden güvenli olduğunu gösteriyor. Bu üreticilerin etiketini gören tüketiciler gönül rahatlığı ile ürünleri tüketebilir. Sertifikasyon kuruluşunca gerekli denetimler yaptırılarak çiftçilerimiz sertifikalarını almaya hak kazandı.

İlçemiz Eskiyörük, Kayaburnu, Burmahancı ve Aşağıkocayatak mahallelerinden 10 üreticiyle başladığımız bu projede 47 dekar biber serası, 59 dekar domates serası olmak üzere toplam 106 dekar alan için iyi tarım uygulamaları yapılmıştır" dedi.

İyi Tarım Uygulamaları destekleme başvurularının 17 Mart 2017 tarihine kadar alınacağını belirten Çömezoğlu, bu sertifika sahibi örtü altı üreticilerine dekara 150 TL destek verileceğini hatırlattı.

Geçen yıl iyi tarım uygulamaları desteklemelerinden 22 üreticiye 2903 dekarlık alan için 278 bin TL destek verildiğini belirten Çömezoğlu, her geçen yıl bu oranın artması için çaba gösterdiklerini anlattı.

İyi Tarım Uygulamaları yapan üreticiler Zeki Demir, İsmail Doğan, Ramazan Demir, Hilmi Can, Ahmet Can, Ali Okudan, Adnan Gökmen, Özkan Gökmen, Osman Çetin ve Abdullah Çetin'in sertifikaları Mustafa Çömezoğlu tarafından verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım