Menu
RSS

Refüjde Çimleri Sulayan Görevlilerin İhmali, Hayatını Kararttı

Refüjde Çimleri Sulayan Görevlilerin İhmali, Hayatını Kararttı

Antalya’da refüjdeki çimleri ve ağaçları sulamak amacıyla açılan hortumdan akan basınçlı su otomobilin açık camından içeri girince kontrolden çıkan araç kaldırıma çarparak durabildi. Sürücü Mustafa Bayındıroğlu'nun ölümü, Ahmet Gül'ün sakat kalmasına yol açan kazayla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 4 görevli hakkında 15'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Akdeniz Üniversitesi'nde şoför 22 yaşındaki Ahmet Gül, 20 Ağustos 2014 günü oto tamircisi arkadaşı 19 yaşındaki Mustafa Bayındıroğlu ile buluşarak, 07 SS 380 plakalı otomobille gezintiye çıktı.

Araç, Akdeniz Üniversitesi Teknokenti önüne geldiğinde refüjdeki ağaç ve çimlerin sulandığı hortumun suyu otomobilin içine girdi. Yolun da ıslanması nedeniyle Mustafa Bayındıroğlu direksiyon kontrolünü yitirdi. Kayan araç yaya kaldırımına çarptı.

Kazada Mustafa Bayındıroğlu öldü, Ahmet Gül ise ağır yaralandı. Vücudunda çok sayıda kırık tespit edilen Ahmet Gül, aylarca hastanede tedavi gördü ve beyin travması nedeniyle engelli kalınca, ağabeyi Tevfik Gül vasi tayin edildi..

Belediye Görevlileri Kusurlu Bulundu

Olaydan sonra düzenlenen kaza tespit tutanağında Mustafa Bayındıroğlu asli kusurlu, o tarihte refüjdeki ağaçların ve çimlerin sulanmasından sorumlu Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürü Ahmet Önder Çetin, ekip amiri Ercan Yılmaz, çavuş Altan Kalay ve işçi Zeki Yiğit tali kusurlu tespit edildi.

Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından düzenlenen raporda da şüphelilerin refüjdeki ağaç ve çimlerin sulanması işini dikkatsiz ve özensiz yaparak yolun üzerinde su birikmesine neden oldukları, biriken suyu zamanında tahliye etmedikleri belirtildi.

Ayrıca şüphelilerin yolun yapısını trafik seyir güvenliğine tam uygun duruma getirmedikleri ve sürücülerin zamanında önlem alabilmesi için gerekli işaretlemeleri yapmamak suretiyle tali kusurlu oldukları belirtildi.

Raporda, şüphelilerin tali kusuru oluşturan eylemleri nedeniyle Mustafa Bayındıroğlu'nun ölümüne, Ahmet Gül'ün de yaralanmasına neden olmak suretiyle atılı suçu ayrı ayrı işlediklerinin anlaşıldığı kaydedildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, şüphelilerin taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan ayrı ayrı cezalandırılmaları ve belli meslek ve sanatları yapmaktan yoksun bırakılmaları istendi.

15'er Yıla Kadar Hapisleri İsteniyor

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 4 sanık, suçlamaları kabul etmedi.

Uzun süre adresi tespit edilemeyen Ahmet Gül, 5'inci duruşmada davadan haberdar oldu. Adliyeye vasisi olan ağabeyi Tevfik Gül ile birlikte gelen Ahmet Gül, olay nedeniyle işini ve sağlığını kaybettiğini söyledi. Kazanın araca giren sudan kaynaklandığını, sakat kaldığını ve malulen emekli olamadığını anlatan Ahmet Gül'ün ağabeyi Tevfik Gül de şunları söyledi:

"Kardeşim olay nedeniyle beyninden de travma geçirdiği için bazen düzgün konuşamıyor. Bazen farklı davranışları olmaktadır. Kardeşim kazadan önce Akdeniz Üniversitesi'nde çalışıyordu.

Bu olay nedeniyle çalışamaz hale geldi. Şu anda bakımını ben sağlıyorum. Kardeşim kazadan önce kredi çekmişti. Bu kaza nedeniyle kredisini ödeyemedi."

Mahkeme heyeti duruşmayı ertelerken, adliye çıkışında gazetecilere konuşan Ahmet Gül, kazanın hortumdan araca giren sudan kaynaklandığını söyledi.

Ahmet Gül, kazadan sonra aylarca hastanede yattığını ve işine gidemediğini, malulen emeklilik için yeterli gün sayısını da doldurmadığı için bu imkanının da olmadığını belirterek, "Bir kaza bütün hayatımı alt üst etti" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım