Menu
RSS

Profesör Demir: Küskün Değilim

Profesör Demir: Küskün Değilim

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) rektörlük seçimlerinde birinci sırada yer alan Prof. Dr. İbrahim Demir, atanmadığından dolayı burukluk yaşadığını ancak asla bir kırgınlık ve küskünlük içinde olmadığını söyledi.

AÜ rektörlük seçimlerinde 7 aday arasında 339 oy alarak birinci çıkan, ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanmayan Prof. Dr. İbrahim Demir, yeni rektör atamasının üniversite ve Antalya'ya hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı'nın yasal yetkisini kullanarak oylamada ikinci sırada yer alan Prof. Dr. Mustafa Ünal'ı dün rektör olarak atadığını hatırlatan Prof. Dr. Demir, "Önümüzdeki 4 yıl boyunca bu arkadaşımızın liderliğinde Akdeniz Üniversitesi kendi yönünü ve yolunu çizerek gönlümüzden geçen, hayal ettiğimiz yerlere inşallah gelecektir" dedi.

Burukluk Var Küskünlük Yok

Prof. Dr. İbrahim Demir, rektör olarak atanmamış olmasından dolayı burukluk yaşadığını, ancak bunun asla kırgınlık veya küskünlüğe yol açmadığını söyledi.

Seçim öncesinde verilen sözlerin tutulup tutulmadığının takipçisi olacağını kaydeden Prof. Dr. Demir, adalet, liyakat, hakkaniyet, üniversite- kent işbirliği, uluslararası, marka değeri olan üniversite olma ve özellikle de özlük hakları konusundaki sözlerin ve eylemlerin yakın takipçisi olacağını vurguladı.

Takipçisi Olacağım

15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY unsurlarının üniversiteden temizlenmesi konusunda da yönetimin attığı ve atacağı her adımı yakından takip edeceğini kaydeden Prof. Dr. İbrahim Demir, "Bu konudaki samimiyetlerinin takipçisi olacağım.

Serikli bir Yörük çocuğuyum. Bu üniversitede, bu şehirde, bu ülkede yapabileceğim daha çok şey var. Alnımız ak, başımız dik bir şekilde çıktığımız hizmet yolunda yolumuza devam edeceğiz" dedi. DHA

yukarı çık
0
Paylaşım