Menu
RSS

MHP Kemer'den Açıklama: 2019’da Cumhurbaşkanı Adayı Çıkmayacak!

MHP Kemer'den Açıklama: 2019’da Cumhurbaşkanı Adayı Çıkmayacak!

MHP Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Kara, "Partimiz, 2019'da cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacak. Parti olarak 7 Ağustos Yenikapı ruhuna ve 16 Nisan halk oylaması şuuruna bağlıyız" dedi. MHP Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Kara, Arslanbucak Mahallesi'ndeki parti binasında düzenlenen basın toplantısında,

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 8 Ocak'ta açıklama yaptığını ve 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Parti'yi destekleyeceğini açıkladığını hatırlattı. Her iki partinin de sorumlu ve dürüst bir uzlaşma içerisinde olduğunu aktaran Kara,

15 Temmuz darbe girişiminin ortaya çıkardığı yeni ve ertelenemez şartları kavradıklarını kaydetti. Kara, "Genel Başkanımız Bahçeli, Türkiye'nin mutabakata, milli beka ve hassasiyetlerine dayanan bir hükümet sistemine ihtiyacı olduğunu belirtmiştir.

Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini tavizsiz şekilde desteklemiştir. Genel başkanımızın desteği 2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde de devam edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tam anlamıyla yerine oturması için MHP'nin üzerine düşen görevi yerine getireceğine değinen Kara, "Partimiz, 2019'da cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacak.

Parti olarak 7 Ağustos Yenikapı ruhuna ve 16 Nisan halk oylaması şuuruna bağlıyız. Türk milletinin kabul ettiği ve tasdiklediği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden geriye dönüş yoktur.

Muhalif partiler konfederasyonuna dönen CHP'yi ve diğerlerini kafaya takmıyoruz. Biz millet ne derse ona bakarız. Bizim aklımız her zaman Türkiye'dir" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım