Menu
RSS

Manavgatlı Öğrenciler Estonya'da

Manavgatlı Öğrenciler Estonya'da

Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencileri AB ERASMUS projesi kapsamında Estonya'da göçmen soruna ilişkin proje toplantısına katıldı.

Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi proje ekibi, Estonya'da düzenlenen 'Kayıtsızlığa hayır, Avrupa'da mülteci ve göçmen sorunu' adlı projenin 5'inci toplantısına katıldı. Narva kentinde gerçekleşen toplantıya proje sorumlusu İngilizce öğretmeni Mehmet Yaran, öğrenciler Şayan Barut, Mustafa Deniz, Burak Karaoğlu ve İsmail Can Başoğlu katıldı.

ERASMUS kapsamında yapılan ve Almanya, Finlandiya, Estonya, Slovakya, İtalya, Polonya'dan gelen okulların birlikte hazırladığı proje için çeşitli toplantılara ve seminerlere katılan Namık Karamancı Fen Lisesi ekibi Narva belediye başkanını ziyaret ederek kentte yaşayan göçmen ve mülteciler hakkında bilgi aldı.

Okul Müdürü Hasan Kökçü, ERASMUS projeleri sayesinde pek çok öğrenci ve öğretmenin farklı ülkelere gidip işbirliği yaptığını, eğitim alanında fikir alışverişinde bulunduklarını ve bu tür projelerin okul eğitimindeki kaliteyi artırdığını söyledi.

Proje sorumlusu Mehmet Yaran, projenin amacının dünya genelinde yaşanan siyasi ve ekonomik sorunların insanı etkilemesi sonucu mülteci, sığınmacı ve göçmen nüfusundaki hızlı artışa dikkat çekmek olduğunu kaydetti.

Yaran, "Bu projemizle önyargıları azaltmak, sorunların barışçıl bir çözüme ulaşmasına katkı sağlayacak fikirler üretmek ve ayrımcılık karşıtı anlayışları öne çıkarmak istiyoruz. Projenin her aşamasında farklılıklara saygı, barış ve adil olma değerlerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.

Proje ekibinde yer alan öğrenciler de kendi kişisel gelişimleri için bu tür projelerin faydalı olduğunu, yabancı dili kullanma fırsatı yakalayıp, farklı dil ve kültürlerden insanları tanımaktan mutlu olduklarını belirtti.

Proje kapsamındaki bir sonraki toplantı 23-29 Nisan tarihleri arasında Manavgat'ta Namık Karamancı Fen Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.

yukarı çık
0
Paylaşım