Menu
RSS

Manavgat’ta Niyazi Nefi Kara Rüzgarı Esiyor

Manavgat’ta Niyazi Nefi Kara Rüzgarı Esiyor

Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, Bahçelievler ve Kasaplar Mahallesi’nde on binlerce vatandaşın katılımıyla halk buluşması ve iftar yemeğinde bir araya geldi.

Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara’nın halk buluşmasına eşi Hacer Ceyhan Kara, Başpehlivanlar Ali Gürbüz, Fatih Atlı, Serhat Gökmen, Ali İhsan Batmaz, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, CHP Antalya Milletvekilleri Sururi Çorabatır,

Aliye Coşar, CHP Seçim Komitesi Başkanı Abbas Tarakçı, belediye meclis üyesi adayları ve coşku dolu on binlerce vatandaş katıldı.

Söze Değil Yüreğe Bakarız

Cumhuriyet ve Atatürk sevgisinin lafla değil yürekle olacağını belirten Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, hayatı boyunca dik durduğunu söyledi. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Merhaba Manavgat, merhaba Manavgatlılar! Manavgatlılar dememize şaşıranlar, hele bir duyun.

Manavgat’ta yaşayan 258 bin 200 insan Manavgatlıdır diyoruz. Siz de duyun. Doğu, batı, kuzey, güney diye ayırmıyoruz. Manavgat’ın 7 km ilerisinde Hatıplar köyünde doğmuş bir kardeşinizim. İlkokulu orada okudum. Ortaokulu Manavgat ortaokulunda okuduk.

Lise 1’den sonra Antalya Lisesi’nde okuduk. Yıllar sonra doktor olduk. Beyin ve Sinir Cerrahı olduk. Yıllar geçti halka hizmet ederek, halkın doktoru olarak TBMM’ye halkın iradesiyle girdik 2015’te, milletin vekili olarak girdik. Boyun eğmedik çünkü biz Manavgat’ta yetiştik.

Müdafaa-i Hukuk’un kurulduğu yerlerden birinde büyüdük. Dedesi Dumlupınar’da İsmet Paşa’nın askeri Yusuf Onbaşı’nın evladı olarak büyüdük. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün evladı olarak büyüdük. Sonradan olunmuyor Atatürkçü. Biz söyleyince Atatürk söylenmiyor.

Yüreğinizde taşıyacaksınız onu. Bu evlat o köyden çıkıp o kara topraktan o meclise giderken Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyetin sayesinde doktor oldu, milletvekili oldu ve şimdi belediye başkan adayı olarak Manavgat’ta sizlerle beraber.

Kimsenin elini eteğini öpmedik. Alnımız ak dedik. Başımız dik dedik ve boyun eğmedik. Boyun eğmeden yoluma yürüdük çünkü bizim atalarımızdan aldığımız buydu. Bize yedi düvel diz çöktüremedi. Tehdide, şantaja asla boyun eğmedik. Bazıları gibi el etek öperek bir yere gelmedik.

Benim arka tarafıma bir bak demiyoruz. Biz önümüze bakıyoruz. Biz dertleri çözmek için varız. Manavgat için varız dedik. Biz biriz ve birlikteyiz” dedi.

Bir Ekmeği Bile Çok Görüyorlar

Yoksulluğun her geçen gün derinleşerek arttığını belirten Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, halkın bir ekmek almakta dahi zorlandığını dile getirdi. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Arka arkaya bakın 1 haftada neler oldu, biliyor musunuz?

Kamu Personel Sınavı’yla devlete personel alımı durduruldu, biliyor musunuz çünkü artık vatandaşın çocuğu sınava da hazırlansa memur olmayacak diye karar aldılar. Peki ne yapacak gençlerimiz? Hiç düşündünüz mü? İki gün önce faizi yeniden yükselttiler. 5 puan daha koydular.

Yani hepimizin sırtına 5 puan daha faiz yükünü bindirdiler. Yoksulluk her gün gittikçe artmaya başladı. İnsanımız artık şunu soruyor: halk ekmek fabrikası açacak mısınız? Manavgatlılar soruyor bunu, Manavgat’ta yaşayanlar. Neden soruyor, biliyor musunuz?

Çünkü ekmeğinin peşine düştü insanlar. Çünkü yoksullaşıyor bizi halkımız. Birileri 600 daire sahibi olurken, benim halkım ekmek kuyruğunda ve ekmeği nasıl alacağım onun derdinde. Evet halk ekmek fabrikası açacağız çünkü bundan önceki dönemde Antalya Büyükşehir’in açtığı

halk ekmek fabrikasını aynı anlayış özelleştirdi. CHP’li belediye başkanımız Sayın Muhittin Böcek yenisini açtı. Türkiye’nin en ucuz ekmeğini halkına veriyor. 4 buçuk liraya veriyor. Bunu bilmenizi istiyorum. Biz barış diyoruz, kardeşlik diyoruz, dayanışma diyoruz, paylaşma diyoruz.

Turizmin başkentindeyiz biz. Geçmişte kim ne yaptı diye sorgulayanların ya gözü kördür ya kulağı sağırdır. Orada Akaya Başkanım oturuyor, neler yaptı biliyoruz. Ondan sonra Zeynel Şenol Başkanımız geldi, neler yaptı biliyoruz. Şükrü Sözen Başkanımız birçok ilki gerçekleştirdi.

Ama ama! İbrahim Sözen amcamı asla unutmam. O çamurun içinde, o altyapı kanalizasyon yaparken Güllük caddesinde nasıl yürüdüğünü asla unutmadık. Allah razı olsun bu memlekete bir tuğla koyana, bir çivi çakana. Allah razı olsun! Biz kardeşinizde bir tuğla koyabilirse,

sizler bize güvenirseniz, ne mutlu bize o onuru da yaşatırsanız. Ne mutlu bize gururu yaşayabilirsek. Biz de Manavgat’a bir tuğla daha koymak için buradayız. Kimseyle başka bir derdimiz yok” dedi.

İhtiyaç Olan Ne Varsa Tam Tersini Yaptılar

İktidar partisinin hizmet anlayışının halkın ihtiyaçlarına yönelik olmadığını vurgulayan Başkan Adayı Niyazi Nefi kara, iktidar partisinin adayının boş hayaller peşinde olduğunu söyledi. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Manavgat’ın öyle çok derin işleri var ki!

Gittikçe yoksullaşan bu kentte, hızla büyürken bir tarafta, hızla göç alırken bir tarafta, Manavgat’ta birçok sorun başlıyor. 22 yıldır Manavgat’a bir devlet hastanesine yapmayı çok görenler. Biliyorsunuz Ilıca’ya, Manavgat’ın en güzel beldesine 2 bin yataklı cezaevi yaptılar.

Manavgatlının gözüne soka soka! Ne yaptın diyorlar? O ılıca beleninde az eylem yapmadık. Ilıcalılarla beraberdik. Meclis kürsüsünde az bağırmadık. Yapmayın dedik, Manavgat’ın ihtiyacı üniversite dedik. Manavgat’ın ihtiyacı hastane dedik. Yatırım dediler. Yaptıkları tek yatırım o 22 yıldır.

İnsan biraz utanır, utanır! Üniversite açacaklarmış. Ah hoca ah! Sen keşke Manavgat Üniversitesi’nin kurucu rektörü olsaydın da bu kardeşinde helal olsun be hocam, geldi memlekete hizmet için kullandı gücünü yaptı deseydik. Allah razı olsun deseydik Manavgatlılar olarak.

Yapamadın ama yapamadın ya da gücün yetmedi. Yine yapamayacaksın demek ki. Hani o güvendiğin yerler var ya, yine boş hayaller peşindesin. Oraya Manavgatlılar 4 tane fakülte yaptı. Bağış olarak yaptılar ama 15 yıldır söz verenler üniversiteyi bugüne kadar yapmadı.

Yapmak istediniz de elinizden mi tuttuk, biz mi engelledik? Niye yapmadınız Manavgat’a, niye çok gördünüz? Alanya’ya iki tane yaparken niye” dedi

Coğrafya Bilgileri de Yok

İktidar partisinin adayının Manavgat’tan ve Manavgat’ın değerlerinden haberi bile olmadığını söyleyen Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, Manavgat’ı talanın ve rantın kurbanı etmeyeceklerini belirtti. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Bir konuya açıklık getirme gerekiyor. Doğalgazdan bahsediyorlar.

BOTAŞ Manavgat’a doğalgaz getirse 4 maddelik 4 satırlık bir yazı, meclisten onaylayacağız ve doğal gaz gelecek. Bunu görüştük. Ama hoca efendinin ya coğrafya bilgisinde bir sıkıntı var ya da doğal gazın ne olduğunu bilmiyor. Doğalgaz Alanya’da yok.

Yani Alanya’ya doğalgazın geçebilmesi için Manavgat’tan geçmesi gerekiyor. Benim öğretmenimde aynıydı belki de ama biz o coğrafyayı öğrenmiştik. Unuttu herhalde ya da ona unutturdular. Başka şeyler söyletiyorlar. Manavgat’a doğalgaz gelecek. Hoca sana rağmen gelecek.

Bildiğimiz bazı şeyler var. Biz Manavgat’ta cumhuriyet değerlerine sahip çıkanlarla beraber yürüyeceğiz. Biz Manavgat’ta Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet değerlerine inananlarla beraber yol alacağız ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Manavgat’ın değerlerini koruyacağız.

Ulualan’ı talan ettirmeyeceğiz. Bir gazeteci kardeşimizin açtığı davayla durdurulmuş. Peki ne diyor 100 dönümünü verir misiniz? Kafadan silmişler. Ulualan’ı talan ve yağmalamak üzere hazırlanmışlar. Manavgatlılar izin vermeyeceğiz değil mi? Vermeyeceğiz! Aynı şekilde Sorgun çamlığı için de gözü dikmişler.

Buraya otelciler çökecek diyorlar, kim izin veriyor? Otelcilerin çökmesi için Turizm Bakanı’nın parmağı olması gerekiyor. Bahçe yapalım diyor. Bekleyin bekleyin yaptığınız o yukarıdakini de biliyoruz. Çalışmayan asansörü zor çalıştırdık. Yaptığınız yatırımların hepsi çamur hepsi bataklık.

O zaman da geldiğimizde çökmüştü o çamurun içi. Şimdi aynı yaptığınız, bataklığa sapladığınız milletin sağlık hayallerini, hastane Ulualan da, o da 300 yataklı biliyor musunuz? Orası da bataktan bir türlü çıkamıyor. Niye yapamıyorsunuz? Yanlış seçiyorsunuz.

Yanlış düşünüyorsunuz çünkü zihniyetiniz yağma ve talan üzerine kurulu. Siz onunla Manavgat’a hizmet edemezsiniz anca yağma edersiniz” dedi.

Halkın Sorunları Umurlarında Değil

Halkın ekonomik ve sosyal sorunlarının görmezden gelindiğini belirten Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, iktidar partisinin temsilcilerinin halkı umursamadığını söyledi. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Biz Manavgat’ta baktık ne yapmışlar diye. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı var.

Bu bakanlık ne yapar biliyor musunuz? Aile bütünlüğü, çocuklara sahip çıkar. Ama bir tek kreş açmadıklarını gördük. Manavgat’ta Belediye Başkanımız Şükrü Sözen altıncısını açtık geçen gün, altıncısını! 10 tane daha açacağız 5 yılda. Manavgat’ta insanlarımıza meslek edindirme kursları ve kariyer ofisleri yapacağız.

Gençlerimizi yetiştireceğiz. İnsanlarımızı işsiz bırakmayacağız diyoruz. Manavgat’ın birçok yerinde sağlık evi projelerimiz var. Köy evi projelerimiz var. Entegre tarım tesislerimizde, Manavgat’ta yetişen susamı, tahini, portakalın kabuğunu bile işleyip pazarlayacağız. Çiftçimize, köylümüze hizmet edeceğiz.

Manavgat’ın suyu boşa akmayacak dedik. Manavgat su projemizi geliştirdik. Manavgat’ın suyunu şişeleyip pazarladığımızda belediyenin bir yıllık bütçesini oradan karşılayacağız. Yüzlerce insanımıza iş alanı açacağız. Biz bunları yaparken kavga ederek yapmayacağız. İnsanlarımızla birlikte yapacağız.

Gönül gönüle yapacağız diyoruz. Gençlerimizle dijital kütüphaneler kuracağız. Gençlerimizin cep kafelere olacak. Engellilerimiz için engelsiz bir Manavgat yapacağız diyoruz. Manavgat’a Akdeniz’in en güzel, en gelişmiş otizm merkezini kuracağız. O çocuklarımıza sahip çıkacağız.

Birçok gencimiz yürürken ellerimize sarılıyor. Spor okullarını geliştireceğiz. Gençlerimizin daha çok spor yapmasını sağlayacağız. Kültür sanat alanında gençlerimizin gelişmesine yine katkı vereceğiz. Ellerinden tutacağız, onlar bizim çocuklarımız.

Bütün kır çiçeklerini koruyacağız, sevgiyle sulayacağız onları, büyüteceğiz onları. Onlar yarınların umudu. Turizm sektörüne bakıyoruz diyor ki barınma sorunu önümüze çıkıyor. Sosyal konut projelerimizi oluşturacağız. Gündoğdu’da, Çolaklı’da yapacağız. Kızılağaç bölgesinde yapacağız.

Yaşanabilir evler yapacağız. Parkları, kreşleri, alışveriş yerleri, spor merkezleri olacak ve tertemiz büyüyecek çocuklarımız. Oralarda yetiştireceğiz evlatlarımızı. Aileleri geri dönüp kıvranmayacak. Düşünebiliyor musunuz? Asgari ücretin 17 bin lira olduğu bir yerde iki kişi çalışırsak 34 diyor.

15 bin evin kirası, 12-13 bin lira kreş parası diyor. Nasıl geçinirim Manavgat’ta diyor? Benim işçi kardeşim, benim emekçi kardeşim. Hiç bunu düşünüyor musunuz da kavga peşindesiniz. Bunu düşünüyor musunuz da talan peşindesiniz. İşiniz gücünüz yalan. Yalan söylemeye utanmıyor musunuz” dedi.

Manavgat’ın il olma vizyonu olduğunu söyleyen Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, Manavgat’ta barış ve kardeşliğin hakim olacağını belirtti. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Biz Manavgat’ta barışı, kardeşliği yeşerteceğiz diyoruz. Manavgat kardeş olarak büyüyecek.

Hiç kimsenin Manavgat’ı karıştırmasına asla izin vermeyeceğiz. Talan etmesine izin vermeyeceğiz diyoruz. Manavgat’ta biz çocuklarımız için kreş yaparken yaşlılarımız için de kreşler yapacağız. Yaşlılarımız için huzurevleri yapacağız. Manavgat’ta eğitimcilerimiz için sosyal yaşam merkezi yani öğretmenevi açacağız.

Onlar bizim değerlerimizdir. Elleri öpülesi öğretmenlerimize hizmet etmek zorundayız. Manavgat’ta kadınlarımıza gençlerimize sahip çıkacağız diyoruz. Kadın sığınma evini yapacağız. Kadınlarımız bizim değerli varlıklarımız, onlara da sahip çıkacağız çünkü bu ülkede bu memlekette

her zaman sıkıntı yaşayan onlar oluyor. Onlar bizim kardeşlerimiz, evlatlarımızın anneleri, onlara da sahip çıkacağız. Manavgat’ta barışın projesi diyoruz. İşsiz insan kalmasın diyoruz. Her şey daha güzel olacak derken. Hizmet için buradayız. Manavgat’ı birlikte yöneteceğiz diyoruz.

15 yaş üzerinde gençlerimizden başlayan Manavgat Belediyesi uygulamasıyla insanlarımıza bölgesine, mahallesine yapılan yatırım için Manavgat’ın tamamıyla ilgili konularda başkana mesaj gönder diyeceğiz. Meclise, Başkana mesaj gönderecek ama aynı zamanda inşalar orada oylama yapabilecekler.

Manavgat’ın yönetimine katılacaklar. Birçok proje var ama biz bunları gerçekleştirirken temel 6 prensibimizi asla unutmayacağız. Halkçı belediyeci olacağız diyoruz. Halkçı belediyeci olmak halka hizmetle başlar. Halkın doktoru okuyarak olunan bir şey değil, insanın içinde olacak.

Sizden yardım isteyene gece kalkıp hastaneye koşabilirseniz, sizden yardım isteyene gece derdine ortak olabilirseniz, 24 saat ulaşılabilirseniz, insanlar size dokunabilirse, işte o zaman halkçı olursunuz. 2015’te başın düşürse dara, Ara gelsin Nefi Kara, onun yolu Ankara bir turizm emekçisiydi.

Çünkü onlara da yardım etmiştik. Böyle ön seçimden çıktık biz. Böyle halkın iradesiyle çıktık. Katılımcı belediyecilikten bahsediyoruz. Manavgat’ın gençlerinin kent konseyini kuracağız. Manavgat’ın insanlarının ürettiği projeleri birlikte uygulayacağız, birlikte Manavgat’ı yöneteceğiz diyoruz.

Demokratik olacağız. Ben kimseyi dinlemem, ben yaparım, bilirim demeyeceğiz. Halk bilir diyeceğiz. Bizim mimarlarımız, mühendislerimiz, hukukçularımız bilir, işçimiz bilir, emekçimiz bilir, halkımız bilir diyeceğiz. Eşit olarak tartışacağız, konuşacağız ve karar alacağız.

Manavgat’ta biz adaletle yönetim düşünüyoruz. Adaletten bizi Allah ayırmasın diyoruz. Eşit davranacağız, nerelisin diye sormayacağız. 258 bin 200 insanın her biri bizim için aynı değerdir. Şeffaf olacağız, kısa sürede belediyenin bütün yönetimini, işlerini dijital ortama taşıyacağız.

İhalelerimizi göreceksiniz, işe alımlarını göreceksiniz. Yaptığımız hizmeti bütün Manavgatlılar görecek. İçimiz dışımız bir olacak. Arkamızda bir şey bırakmayacağız. Arkamız pırıl pırıl bugüne kadar. Bundan sonra da Manavgat Belediyesi pırıl pırıl yönetilecek. Manavgatlılarla yöneteceğiz.

Bunca yıl hekimlik, milletvekilliği yaptık ama yerimizi hep koruduk. O yüreğimizi hep koruduk çünkü inşalara bizim, bizi yetiştiren cumhuriyete bir borcumuz vardı. O yüzden sağa sola yalpalamadık. Yerimizi biliriz, Atatürk’ün yanındayız, onun evladıyız dedik ve o yolda yürüyeceğiz.

Hesap verebilir olarak yaşıyoruz. Hesap verebilir Manavgat belediyesini beraber yöneteceğiz. En güzeli 31 Mart’ta Manavgatlılar Manavgat’a sahip çıkacak. Geçmişte kırgınlığı olanlara da sesleniyorum. Üzülmüş olabilirler, heveslenmiş olabilirler, eksiklikler olabilir ama Manavgat’a hizmet eden

herkesten Allah razı olsun diyoruz. Manavgat’a daha çok hizmet etmek için yola çıktık, Manavgat’a hizmet ederken 31 Mart’ta cumhuriyete, değerlerine inanan herkesi sandığa sahip çıkmaya, Manavgat’a sahip çıkmaya, bu evlatlarına sahip çıkmaya çağırıyorum.

Size kendimi emanet ederken Manavgatlılar sizi Allah’a emanet ediyorum. Biliyoruz ki 31 Mart’ta yeniden Manavgatlılar Manavgat’a sahip olarak çıkacaklar. 1 Nisan da bambaşka bir bahar olacak, bambaşka bir güzellik doğacak, güneş başka doğacak, barış, kardeşlik, huzur gelecek.

Önümüzdeki süreçte bu ülkeyi yöneteceğiz, önümüzdeki süreçte Antalya’yı yöneteceğiz ama Manavgatlılarla önce Manavgat’ı yöneteceğiz ve önümüzdeki sürece il olmaya hazırlayacağız. Manavgat il olmaya hazır ilk 10 ilden birisi. Kim diyor TUİK diyor. Devletin kurumu diyor. Kim hazırladı?

Bizim belediye başkanlarımız hazırladı. Kim hazırladı Manavgatlılar? Siz hazırladınız. Burası il olmayı hak ediyor ve biz o vizyonla hizmete devam edeceğiz. Hepiniz sağ olun var olun, sağlıkla kalın” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım