Menu
RSS

Manavgat'ta 40 Bin 125 Öğrenci Okula Başlıyor

Manavgat'ta 40 Bin 125 Öğrenci Okula Başlıyor

Antalya’nın Manavgat İlçesi'nde yeni eğitim ve öğretim yılında 40 bin 125 öğrenci ders başı yapacak. Manavgat'ta 2016- 2017 eğitim ve öğretim yılı hazırlıkları tamamlandı. FETÖ soruşturması nedeniyle açığa alınan 71 öğretmenden 69'unun memuriyetten ihraç edildiği ilçede, yeni eğitim ve öğretim yılında yapılan atamalarla birlikte 2 bin 513 öğretmen okullarda görev yapacak.

Yeni eğitim ve öğretim yılında kesinleşmemiş ilk kayıt sonuçlarına göre 130'u resmi 23'ü de özel olmak üzere toplam 153 eğitim kurumunda 40 bin 125 öğrenci eğitime başlayacak.

Hazırlıklar Yüzde 95 Tamamlandı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, yeni eğitim ve öğretim yılı için hazırlıkların yüzde 95'e yakın kısmını tamamladıklarını belirterek, resmi okullarda kesin olmayan rakamlara göre ilkokullarda 12 bin 174, ortaokullarda 13 bin 86 ve liselerde 10 bin 480 öğrencinin eğitim ve öğretime devam edeceğini kaydetti.

Müdür Sarıdemir, "Şu anda resmi okullardaki öğrenci sayımız 35 bin 740. Özel okullarla birlikte toplam öğrenci sayımız 40 bin 125. Henüz kayıt yaptırmayanlar ve kayıtlarını kesinleştirmeyen öğrencileri de düşünürsek bu rakam bir miktar daha artabilir" dedi.

Manavgat'a 3 Yeni İmam Hatip

Kapatılan FETÖ'ye ait iki okulunun MEB bünyesine geçtiğini hatırlatan Sarıdemir, "Bu okullarımızı yeni eğitim ve öğretim yılında Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi ve Yavuz Sultan Selim İmam Hatip Ortaokulu olarak faaliyete geçiriyoruz. Bu okullara atamalar yapıldı. Manavgat'a ayrıca 24'er derslikli 2 yeni İmam Hatip Lisesi yapılıyor.

Sarılar'da Yavuz Sultan Selim İmam Hatip Lisesi. Bu okulumuz da yeni eğitim öğretim yılında öğrenci kayıt etmeye başladı. Bu okula kayıt olan öğrenciler ilk dönem Ayşe Rıza Kasapoğlu İmam Hatip Lisesi bünyesinde eğitim görecek.

Okul inşaatının ilk dönem bitmesiyle ve ikinci dönemde öğrenciler kendi okullarında olacak. Ayrıca Örenşehir'de Örenşehir İmam Hatip Lisesi yapılıyor" diye konuştu.

Muammer Sarıdemir, Ilıca Mahallesi'ne 3 derslikli Ilıca Anaokulu'nun da yapıldığını söyledi.

Kitaplar Okullara Sevk Edildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere gönderilen ücretsiz kitapların okullara sevk edilmeye devam ettiğini kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından öğrencilerimize gönderilen ücretsiz ders kitaplarımız geldi.

Okullara sevk işlemleri devam ediyor. İnşallah 19 Eylül pazartesi günü öğrencilerimiz sınıflarına gittiklerinde ders kitaplarını sıralarında bulacak" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım