Menu
RSS

Manavgat Naras Barajında Sona Doğru

Manavgat Naras Barajında Sona Doğru

DSİ 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun beraberinde Bölge Müdür yardımcıları Özhan Erdanışman, Köksal Buğra Çelik ve Şube müdürleri ile birlikte yapımında sona gelinen ve tamamlandığında 71.420 dekar tarım alanını sulayacak olan Manavgat Naras Barajı Sulaması inşaatında incelemelerde bulundu ve yetkililerden işin seviyesi hakkında bilgi aldı.

Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun incelemelerin ardından yaptığı açıklamada; “Bugün Bölge Müdür yardımcılarımız ve şube müdürlerimiz ile birlikte toplamda 71.420 dekar tarım alanını sulayacak olan Naras Barajı Sulaması inşaatında incelemelerde bulunduk. Baraj dipsavak vana odası ile basınç kırıcı arasındaki imalatların son aşamaya geldiğini gördük.

Yüklenici firmaya sulamanın ivedi olarak faydaya dönüştürülmesi ve eksik kalan sanat yapılarının tamamlanması için çalışmalara hız verilerek en kısa sürede hatta su verilmesi talimatını verdik.

İşte emeği geçen DSİ ve yüklenici firma çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.

Antalya Manavgat Naras Barajı Sulaması İnşaatı

Proje kapsamında, Manavgat Naras Barajı Sulama Projesi tamamlandığında Kalenler ve Sarılar pompa istasyonlarından pompajla sulanan 55 bin 550 dekar tarım arazisinin de sulama şebekesinin cazibeli sulamaya çevrilmesi ile toplamda 71.420 dekar tarım alanının cazibeli olarak sulanması sağlanacak.

Naras Barajı Sulaması projesi tamamlandığında Manavgat ilçesi ve çevre köylerinin sulama suyu problemi çözüme kavuşmuş olacak.

Sulama Şebekesinin toplam uzunluğu 79.359 m’dir.

yukarı çık
0
Paylaşım