Menu
RSS

Manavgat Belediyesi Antik Side'de Gastro Caz Festivali Düzenledi

Manavgat Belediyesi Antik Side'de Gastro Caz Festivali Düzenledi

Antalya'nın Manavgat Belediyesi, Antik Side’de farklı kültürleri bir araya getirmek, Side’nin köklü tarihini lezzet ve müzikle beraber sentezlemek amacıyla,

ünlü şefler ve caz sanatçılarının da katılımıyla “Gastro Caz” festivali düzenledi.

Festivalde, 3 gün boyunca Side Kültür Evi’nde ünlü şeflerin katılımıyla yemek üzerine söyleşi düzenlendi. Ünlü şefler, söyleşiye gelen katılımcılara “Yörük Göçer Mutfağı”, “Geleneksel Lezzetler”, “Yeni Lezzetler-Tropikal Meyveler” ve “Girit-Akdeniz ve Ege Mutfağı” hakkında bilgiler verdi.

Şefler, söyleşinin ardından mutfağa geçerek bu kültürlere ait yemekleri de yaptı. Başkan Şükrü Sözen ve katılımcılar ünlü şeflerin yaptıkları yemeklerden tattı. Mutfağın ve müziğin ustaları, 3 gün boyunca farklı kültürlerin lezzetlerini ve mutfağa yakışan müzik olarak adlandırılan caz konserini kent halkına sundu.

"Apollon Tapınağı'nda Caz Rüzgarı"

Side Gastro Caz Festivali’nde mutfağa yakışan müzik olarak adlandırılan caz müzik de dinleyenler için 3 gün Apollon Tapınağı’nda yerini aldı. Ünlü caz sanatçıları Emin Fındıkoğlu ve Fatih Erkoç, orkestralarıyla birlikte Apollon Tapınağı’nda unutulmaz bir konser verdi.

Global Jazz, Coalıtıon ft, Nanny, Assis, Daniele Gorgone, Alexsandr Bozhenko, Barış Ertürk, Hüseyin Çakır, Serhan Erko, Şenova Ülker, Melisa Kıral, Zeynep Kuyumcu, Eylül Gültekin, Kuzey Aktuğ, Çağdaş Oruç, Burak Dursun, Turgut Alp Bekoğlu, Savaş Şahin, Kerem Görsev, Ferit Odman,

Mehmet Akalın gibi caz ustaları Antik Side’de caz rüzgarı estirdi. Caz konserlerinde, ilk gün Tolga Bilgin, ikinci gün Emin Fındıkoğlu, üçüncü gün ise Fatih Erkoç sahne aldı.

"Side'yi Tarihle Yeniden Buluşturduk"

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Belediyesi’nin Side’nin kentsel dönüşümü için köklü bir çalışma yaptığını belirterek, bugünlere gelmenin mutluluklarını yaşadıklarını dile getirdi.

Başkan Sözen, “Çocukluğumuzda öyle bir Side vardı ki ilkokuldan gelirdik o Akdeniz mutfağı, zeytin, zeytinyağı, balık ve otlarla beslenen insanların o yaşam şekillerini gözlemlerdik. O günlerden bugünlere geldi Side. Bir dönem Side’yi katlederek yaşanabilir bir yer olmaktan çıkararak elden kaybettik.

İmitasyon noktası haline geldi ve bu bizim içimizi acıttı. Burası daha önce belde belediyesiydi. Büyükşehir yasasıyla birlikte Manavgat Belediyesi’ne bağlanınca bizlerin müdahale etme şansı oldu. Bizim burasıyla ilgili hayallerimiz vardı çünkü burada büyüdük.

Bakanlığın da katkısı ve oluruyla burayı yeniden tarihle buluşturduk. Dününü bugününün gözlemleme fırsatımız oldu. Bir yerden başlamamız gerektiğine dair radikal kararlar verdik. Kentsel dönüşüm projesiyle birlikte bir yönetmelik oluşturduk.

Aydınlatmalar, işletmelerin vitrini ve ışıkları dahil olmak üzere yerde ki parkeye kadar bu tarihi yapıya uygun dizaynlar yaptık. Limanı tekrardan revize ettik. 10 yıllık bir zaman sürecinde yaptık bunları. Burası antik bölge ve 1. derecede sit alanı. Önce kendimizi ifade ettik.

Esnaf ve buranın mülk sahipleri de sürece inandı ve bizim yanımızda oldu. Hiçbir kolluk kuvveti kullanılmadan buranın dönüşümü yapıldı. Bu bizim için çok ama çok önemliydi. Bölgenin inanmasıyla birlikte bugün bu noktaya geldik. Side’yi dünya tanıyor ve bugün buradasınız" dedi.

Side Gastro Caz Festivali’ne Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ünlü şefler Memet Özer, Rene Brıenen, Hazer Armani ve Türev Uludağ, Ahmet Güzelyağdöken, MasterChef yarışmacıları, Zafiris Thelogos, Yeme-İçme Uzmanı Şef Oğul Türkkan, Şef Yağız İzgül ile

ünlü caz sanatçıları Emin Fındıkoğlu, Fatih Erkoç ve Tolga Bilgin katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım