Menu
RSS

Mali Tatil 1 Temmuz’da Başlıyor

Mali Tatil 1 Temmuz’da Başlıyor

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, 1 Temmuz’dan itibaren 20 günlük mali tatilin başlayacağını kaydetti. Mali tatilin gerçek anlamda meslektaşlarının yararlanabileceği bir tatil olmadığına dikkat çeken Çavdar,

“ Meslektaşlarımız olağan zaman da yaptıkları işleri yine bu dönemde de yapmak zorunda kalmaktadır. Çünkü beyanname verme süreleri mali tatilde 7 gün uzamakta iken değişen kanun ile 5 güne çekildi” diye konuştu.

Çavdar, gerçek bir mali tatilin olabilmesi için Temmuz ayında verilmesi gereken beyanname bildirimlerinin Ağustos ayında verilmesinin sağlanması gerektiğini savundu.

“Bizler demokrasi mücadelesi ile birlikte meslek mücadelemizi de sürdürmekteyiz, demokrasinin ve özgürlüklerin olmadığı bir toplumda hiçbir şeyin değeri yoktur” diyen Çavdar, ülkenin gündemine dair şunları söyledi;

“Son Zamanlarda, ülkemizde yaşanan siyasal, ekonomik ve toplumsal gidişattan duyduğumuz kaygıları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bu gün ülkemizde, hukuksuz ve anti demokratik uygulamalar, görevden almalar, meslekten ihraç etmeler ve tutuklamalarla karşı karşıyayız.

Terörle elbette mücadele edilmelidir, halkın güvenliği elbette önemlidir. Ancak bütün bu tedbirlerin evrensel hukuk normları içinde alınması kritik öneme sahiptir. Bu türden alınan önlemler;  kaş yapayım derken göz çıkarmaktan başka bir işe yaramayabilir. 

Demokratik hukuk devletlerinde, anayasal eşit yurttaşlık hakkına sahip bireyler; Örgütleriyle, katılımlarıyla, çoğulcu renkleriyle, denetleyen ve hesap soran olarak, siyasetin esas aktörü ve öznesidirler.

Bu nedenledir ki, bir sivil toplum örgütü olan meslek camiamızın, evrensel insan haklarına dayanan bir hukuk düzeninden, katılımcı, özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasiden yana tavır koyması aynı zamanda kendisinin de varlık sebebidir”

ÇAVDAR: ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NE KATILACAĞIZ

Ülkenin gündemini 15 gündür belirleyen ADALET YÜRÜYÜŞ’ü hakkında Çavdar, “Bugün ülkemizde hukuksuz ve antidemokratik uygulamalar, görevden almalar, meslekten ihraç etmeler ve tutuklamalarla karşı karşıyayız.

Adaletin, özgürlüklerin olmadığı bir ülkede yaşam çok zordur. Eğer adalet yok oluyorsa, adalet duygusu toplumda giderek erozyona uğruyorsa insanlar kendi adaletini aramaya başlarlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu ‘Adalet Yürüyüşü’nü kendisi ve yönetim kurulu adına anlamlı bulduklarını belirten Çavdar, “Oda içinde yürüyüşü destekleyen vardır, desteklemeyen vardır.

Ancak biz Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu olarak anlamlı buluyoruz ve 4 Temmuz’da Adalet Yürüyüşü ’ne katılacağız. Siyasi dili düzeltmemiz lazım.” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım