Menu
RSS

Kumluca'da Dolu Dolu Festival

Kumluca'da Dolu Dolu Festival

Antalya’nın Kumluca İlçesi'nde bu yıl 18'incisi düzenlenecek ve 10 gün sürecek Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali renkli etkinliklerin yanı sıra Kıraç ve Funda Arar gibi isimlerin konserlerine sahne olacak. Festivalin kapanışında Kumluca Yağlı Güreşleri yapılacak. 

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen Geleneksel Tarım ve Seracılık Festivali 20-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye'nin en büyük halk festivali olarak gösterilen Tarım ve Seracılık Festivali'nde çeşitli yarışmalar, etkinlikler ve konserler düzenlenecek. Yörük kültürünün de canlandırılacağı festival kapsamında Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri gerçekleştirilecek.

Yörük obalarının açılışıyla başlayacak festival etkinliklerinde 21 Nisan'da Karadeniz ezgileri konseri, 22 Nisan'da Okullar Arası Halk Oyunları Yarışması, 23 Nisan'da Miraç Kandili özel programı, 24 Nisan'da Yörük obalarında eğlence, 25 Nisan'da Yörük obaları buluşması yapılacak.

Festivalin resmi açılışının yapılacağı 26 Nisan'da Yörük Göçü Korteji ve Türk Atlı Birliklerin Gösterisi düzenlenecek. Festivalde 27 Nisan'da Acı Biber Yeme Yarışması, 28 Nisan'da Halat Çekme Yarışması ve sempozyum, 29 Nisan'da ise Bayanlar Günü etkinliği yapılacak.

Festival boyunca yöresel sanatçıların yanında ünlü isimler de konser verecek. 26 Nisan'da Ramazan Çelik, 27 Nisan'da Kıraç, 28 Nisan'da Aleyna Tilki, 29 Nisan'da Bayanlar Günü etkinliğinde Ankaralı Ayşe, akşamında ise Funda Arar sahneye çıkacak.

Festival kapsamında Türkiye Motokros Şampiyonası'nın Kumluca etabı gerçekleştirilecek. 22-23 Nisan'da Beykonak Motokros Parkuru'ndaki yarışlar Türkiye Motokros Şampiyonası'nın da ilk ayağı olacak.

Festivalin son 2 gününde ise 18'inci Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri gerçekleştirilecek. 29-30 Nisan'daki güreşler Kumluca Şehir Stadı ve Karatepe Stadı'nda yapılacak.

yukarı çık
0
Paylaşım