Menu
RSS

Korkutelililer Sınıra Giderek Mehmetçiğe Destek Verdi

Korkutelililer Sınıra Giderek Mehmetçiğe Destek Verdi

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde bir heyet Hatay'ın Hassa ilçesine giderek sınırda görev yapan Mehmetçiğe destek verdi. Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman ve yönetim kurulu üyeleri, Antalya Yörük İl Beyi Hamdi Sarıca,

Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Kıbrıs gazileri, Korkuteli Engelli ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülsüm Kabadayı'dan oluşan heyet Hatay'ın Hassa ilçesine gitti.

Hatay mehter takımı eşliğinde, Yörük Anası Döndü Deveci, Hatay ve Adana'dan gelen Yörük dernek başkanlarının eşlik ettiği heyet sınırın sıfır noktasında Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçiği ziyaret etti. Burada Mehmetçik için dua edilerek, kurban da kesildi.

Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, "Burada zaferimiz sadece terör örgütlerine karşı değil emperyalizme karşı, Amerika'ya karşı. Haksızlık üzerine kurulan emperyalist devletler, Türkiye'nin haklı mücadelesinde sesleri dahi çıkmadı.

Burada bu operasyonlar yapılacaktı. Zaten Cumhurbaşkanımız da işaret etti 'Sıradaki hedef Menbic' diye. Milletçe savaşmayı bilen bir toplumuz. Bu zaferi sadece Türkler değil, Kürtler de kazandı, Araplar kazandı, Türkmenler kazandı. Yani insanlar kazandı" dedi.

Yörük İl Beyi Hamdi Sarıca da Afrin şehidi Mithat Dunca'nın vasiyetini yerine getirmek istediğini belirterek, "Şehit subayımız Mithat Dunca'ya Allah'tan rahmet diliyoruz. Kendisinin bir vasiyeti vardı, annesini ve babasını hacca göndermek istiyordu.

Biz de kendisinin bu vasiyetini yerine getirmek istiyoruz. Şehit subayımız Mithat Dunca'nın anne ve babasını hacca ben göndereceğim" diye konuştu.

Heyet daha sonra İskenderun Yörükler Derneği'nin düzenlediği yemeğe katıldı. Burada Hamdi Sarıca'ya kaftan giydirildi.

yukarı çık
0
Paylaşım