Menu
RSS

Korkuteli Orman Yangınlarına Hazır

Korkuteli Orman Yangınlarına Hazır

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler yangınlara karşı tatbikat yaptı. Yangın Sezonunun başladığı Haziran ayında, Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı tüm ekipler iş başı eğitimi yaptı.

Yangın ekipleri, araç, gereç ve yangın malzemeleri kontrolleri Hacı Bekar, Karşıyaka ve Marif Yangın Müdahale Ekibini görev yeri olan Orman İşletme Şefliği Deposunda yapıldı.

Eğitim ve tatbikata Orman İşletme Müdürlüğünün Teknik Personeli ve Arasöz ekipleri katıldı. Korkuteli Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, “Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı tüm ekiplerin iş başı eğitimi ile araç, gereç ve yangın malzemeleri kontrolleri Antalya Orman Bölge Müdürlüğünün emirleri ile görevlendirilen iki teknik elaman tarafından yapıldı.

Müdürlüğümüz bünyesinde 5 adet İşletme Şefliği bulunmaktadır. Bu şefliklere bağlı, 3 adet Arasöz Ekibi, 2 adet İlk Müdahale aracımız vardır. Yangın Gözetleme ve Haberleşme için 2 adet kulemiz bulunmaktadır. Bunun yanında 8 yangın havuzu, Uçak ve helikopterlerimiz bir ihtiyaç halinde Antalya merkezden havalanmaya hazır halde bekletiliyor.

Bunun yanında bir çok köyde su tankeri mevcut. 3 ilk müdahale aracımız var. Bunlar 300 kilogram ve 25 kilogram köpük alıyor. Bunlar yangına 15 dakikada müdahale edecek ve orman işletme müdürlüğümüz sınırları içerisinde 3 farklı yerde farklı noktalara konuşlandırılmış durumda.

Bunlar özellikle ormana yakın, erken müdahale edecek şekilde konuşlandırılıyor. Kulelerimizde personeller var. Bu personellerimiz 24 saat nöbet tutuyor. Bir yangın olasılığı halinde 60 kişilik anında müdahale ekibimiz bekliyor” dedi.

Her yönüyle yangın sezonuna hazır olduklarını dile getiren Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, “eğitilmiş personel, teknik araç ve gereçle 2017 yangın sezonuna hazırız. Bizim hedefimiz yangınsız bir sezon geçirmek. Orman yangın mevsimi 1 Haziran-31 Ekim arasında olmasına rağmen, bölgede yılın 12 ayında orman yangını çıkabilir.”

yukarı çık
0
Paylaşım