Menu
RSS

Gazipaşa’da Suriyeli 300 Hasta Tedavi Edildi

Gazipaşa’da Suriyeli 300 Hasta Tedavi Edildi

Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde ocak ve şubat aylarında Suriyeli toplam 304 hastaya tedavi hizmeti verildi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekim vekili Dr. Şebnem Çelik, ocak ve şubat aylarına ait Suriyeli hasta istatistiklerini açıkladı.

Acil sağlık hizmetleri konusunda Türk vatandaşına ya da herhangi bir ülkeden gelen yabancılar için uygulama farklılıkları olmadığını belirten Çelik, acile gelen hastanın ilk değerlendirmesinin triaj (hasta değerlendirme) alanında yapıldıktan sonra hastanın kırmızı alan (acil hasta) ya da yeşil alan (acil olmayan hasta) olarak belirlendiğini söyledi.

Kırmızı alan hastalarının uyruk farkı olmaksızın kimlik sorulmadan acil serviste muayene edildiklerini kaydeden Çelik, acil olmayan yeşil alan yabancı hastalarının ise diğer Türk vatandaşları gibi kimlik kontrolüne tabi tutularak tedavi edildiğini vurguladı.

Çelik, "2017 ocak ayı boyunca ayaktan ve acil servis dahil olmak üzere Suriyeli toplam 160 hasta muayene edilmiş olup, bunun 131'i hastanenin acil servisinde, 29'u polikliniklerde tedavi edilmiştir. Suriyeli hastaların 10'u yatarak tedavi olurken, 6 hastaya doğum yaptırılmış, 8 hastanın da ameliyatı gerçekleştirilmiştir.

2017 şubat ayı boyunca ise ayaktan ve acil servis dahil olmak üzere Suriyeli toplam 144 hasta muayene edilmiştir. Bu sayının 116'sının muayene ve tedavisi acil serviste, 28'ininki ise polikliniklerde gerçekleştirildi. 5'i hastanemizde yatarak tedavi görmüştür. Toplam 2 doğum gerçekleştirilirken, Suriyeli 2 hasta ameliyat edilmiştir. 2017 ocak ve şubat ayları boyunca Suriyeli hasta ölümü gerçekleşmemiştir" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım