Menu
RSS

Finike Portakalı, Kurutulmuş Meyve Pazarında

Finike Portakalı, Kurutulmuş Meyve Pazarında

Antalya’nın Finike İlçesi'nde 4 yıl önce kurulan bir firma başta Finike portakalı olmak üzere kurutulmuş meyve dilimlerini dünyada da yeni gelişen sektöre kazandırdı.

Finike'de 2013 yılında kurulan firma, kurutulmuş portakal ve limon dilimleriyle kurutulmuş nar taneleri ve reçel satışıyla dünyada da yeni trend olan sektörde hizmet veriyor.

Firma ortaklarından Mete Apaydın, kurutulmuş meyve dilimlerinin dünyada sağlıklı atıştırmalık olarak yeni trend olduğunu ve ihracata yönelik çalışma yaptıklarını söyledi.

ARGE çalışmalarıyla ürünleri geliştirme noktasında çalıştıklarını kaydeden Apaydın, "2013 yıllında yaptığımız ARGE çalışmaları ile ürün çeşitliliği oluşturduk. İlk zamanlarda dalından topladığımız ürünleri hızlı kargo aracılığıyla tüketiciye ulaştırıyorduk.

Şimdi taze meyvenin yanı sıra paketlere koyamadığımız, lezzeti aynı ancak görüntüsü ile ikinci kalite dediğimiz ürünleri kurutulmuş dilimler halinde, reçeller, çeşitli kurabiyeler yaparak değerlendiriyoruz. Dünyadaki trendleri takip ediyoruz.

Ticari değeri olmayan ürünleri katma değeri çok yüksek ürün haline getirip tüketicilerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. Kurutulmuş ürünler dediğimizde aklımıza kuru kayısı, kuru incir gelir. Bunları hepimiz biliyoruz. Ama artık dünyadaki trend tüm meyvelerin hiçbir katkı maddesi olmadan kurutulmuş hali" dedi.

Tüketicilerin, 'Normal portakalın kurutulmuş portakaldan farkı nedir?' şeklinde soruları olduğunu belirten Apaydın, lezzet yoğunluğu dışında hiçbir farkı olmadığını vurguladı. Apaydın, "Aslında hiçbir farkı yok. Sadece kurutulmuş meyve dilimlerini cips gibi yiyorsunuz.

Artık dünyada da sağlıklı atıştırmalık arasında kurutulmuş meyve dilimleri ön planda. Hiçbir katkı maddesi olmayan sadece meyvenin kurutulmuşunu yanınıza alıp isterseniz ara öğünlerinizde isterseniz yatmadan önce sağlıklı şekilde tüketebilirsiniz" diye konuştu.

Kurutulmuş meyvelerin besin ve vitamin değerini kaybetmediğini anlatan Apaydın, "Portakalın C vitamini açısından zengin olduğunu hepimiz biliyoruz. Aynı olay kurutulmuş portakal, mandalina veya kurutulmuş nar tanesi için de geçerli.

Bu ürün kurutulurken besin ve vitamin değerini kaybetmiyor. Aynı şekilde vitamin alarak meyve dilimlerini tüketebilirsiniz. Meyve dilimlerini sağlıklı atıştırmalık dışında pasta süslemede, salatalarda, kurutulmuş nar tanelerini ara öğünlerde yoğurt, yulafla ya da salatayla tüketebilirler" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım