Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

FETÖ’nün Akdeniz Üniversitesi Yapılanması Davası Başladı

FETÖ’nün Akdeniz Üniversitesi Yapılanması Davası Başladı

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik, haklarında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 4’ü tutuklu, 10 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

Tutuklu yargılanan Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi eski öğretim görevlisi Şevket Yirik, darbe girişimiyle ilgili Cumhurbaşkanının 'Darbe girişimini FETÖ yaptı' beyanından başka bir delil olmadığını ileri sürdü.

Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’ndeki FETÖ yapılanmasına yönelik, Akdeniz Üniversitesi eski başhekim yardımcılarından Yard. Doç. Dr. Mahmut Akyol’un da aralarında bulunduğu 10 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından 4’ü tutuklu 10 sanık hakkında 'Terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası isetimyle dava açıldı.

Antalya 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanan davanın ilk duruşmasında Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan sanıklar Hasan Serkan Kırca, Mahmut Akyol, Nedim Tetik, Şevket Yirik ile tutuksuz yargılanan Göksel Şimşek Kaya, Mahir Kaya, Murat Demir, Nejmi Kıymaz, Yaşar Tuna ve Zeynep Eken ile avukatları hazır bulundu.

‘Örgüt İspat Edilmelidir’

Tutuklu sanıklardan Şevket Yirik savunmasında, “Benim yargılanabilmem için örgüt lideri yargılanmalıdır. Örgüt ispat edilmelidir. Terör örgütü hakkında verilen bir karar olmadan ve karar verilmiş ise kesinleşmeden bir örgütün silahlı terör örgütü olduğu söylenemez” dedi.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Cumhurbaşkanının “Darbe girişimini FETÖ yaptı” beyanından başka bir delil olmadığını ileri süren Yirik, “Konseyin arkasında kimler varsa yargılanmalıdır. Konseyin arkasısında FETÖ olup olmadığı yargılanma sonucunda çıkacaktır.

Şu anki durumu, yani bu darbe girişimini FETÖ’nün yaptığına ilişkin savcının iddianamedeki görüşü şahsi görüşüdür. Hukuki karşılığı yoktur. Örgüt üyeleri için darbe girişimini veya örgütün değişen amacını bilmeyen üyeler bundan dolayı sorumlu tutulamaz, devlet delil ile işlem yapar. Darbeyi Gülen örgütünün yaptığına ilişkin kesinleşmiş bir mahkeme kararı yoktur” diye konuştu.

FETÖ’nün terör örgütü olduğuna ilişkin kararları da eleştiren Yirik, “2016 yılı haziran ayında Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen karar kesinleşmemiştir. Kesinleşmiş bir karar bulunmadan örgütün amacı değerlendirmekte ve darbenin Fetullah Gülen tarafından gerçekleştirildiği ön kabulüne iddianame dayanmaktadır.

26 Mayıs 2016 tarihinde MGK'da legal görünümlü illegal yapıdan bahsedilmiştir, bu açıklamayı Numan Kurtulmuş yapmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihini takip eden gece 16 Temmuz 2016 günü saat 03.20'de girişimin arkasında Fetullah Gülen olduğu Cumhurbaşkanı tarafından açıklanmıştır.

19 Temmuz 2016 tarihinde Cumhurbaşkanlığı sözcüsü ‘Yeni bir terör örgütüyle karşı karşıyayız’ şeklinde bir açıklama yapmıştır. HSYK başkan vekili Mehmet Yılmaz ‘Silahlı terör örgütü olup olmadığı tartışmalıydı, artık silahlı olduğu ayan beyan ortaya çıkmıştır’ şeklinde açıklama yapmıştır.

Bu açıklamanın tarihi 22 Eylül 2016’dır. 15 Temmuz 2016 tarihine kadar bu örgütün şiddete başvurduğuna ilişkin bir delil yoktur. Dava ve yargılama suç ve cazaların şahsiliği ilkesine aykırıdır” dedi.

Diğer sanıklar da kendilerine yöneltilen suçlamaları reddetti. Yapılam müzakere sonucu mahkeme, Serkan Kırca’nın tahliyesine karar verdi. Mahkeme, Mahmut Akyol, Nedim Tetik ve Şevket Yirik'in tahliye talebini kabul etmedi. Duruşma ertelendi.

yukarı çık
0
Paylaşım