Menu
RSS

Erzurum'un Civil Peyniri YÖREX'te

Erzurum'un Civil Peyniri YÖREX'te

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde, TOBB'un desteğiyle bu yıl 7'ncisi 26-30 Ekim tarihlerinde EXPO Center'da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Anadolu'nun lezzet ve kültürel şöleni olacak. Erzurum'un coğrafi işaret tescilli yöresel ürünleri YÖREX'te ziyaretçilerle buluşacak.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, 5 yıldır katıldıkları YÖREX'e bu yıl da yöresel ürünleriyle birlikte katılacaklarını aktardı. Erzurum'un yöresel ürün bakımından zengin bir kent olduğunu kaydeden Yücelik, birçok yöresel ürünün de coğrafi işaretli olduğuna dikkat çekti.

Bu yıl YÖREX'e coğrafi işaretli civil peyniri, coğrafi işaretli oltu taşı, İspir fasulyesi, kadayıf dolması, çağ kebabı, bakır ve deri işlemeciliği ürünleri, bal, pestil, ihram dokuma ile katılacaklarını belirten Lütfü Yücelik, "YÖREX'te ilgi gören stantlardan biri de Erzurum standı.

YÖREX'te her yıl zengin kültürümüz ve yöresel ürünlerimizi tanıtıyoruz. YÖREX'e katılan ürünlerimiz büyük alıcılarla iş bağlantıları sağlıyor. Amacımız geniş ürün yelpazemizi YÖREX'te geniş kitlelere tanıtmak ve ulaştırmak" diye konuştu.

Lütfü Yeceliş, YÖREX'i düzenleyerek Anadolu'nun birikimini bir araya getiren ATB yönetimine teşekkür etti.

Anadolu YÖREX'te

ATB Başkanı Ali Çandır, YÖREX'in Anadolu'nun buluşma noktası haline geldiğini belirterek, doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün şehirlerin YÖREX'te yöresel ürünleriyle yer aldığını kaydetti.

Dadaşlar diyarı Erzurum'un köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve yöresel ürün bakımından zengin olduğuna dikkat çeken Ali Çandır, "Erzurum'u bütün değerleriyle YÖREX'te görmek bize mutluluk veriyor" dedi.

Bu yıl 81 ili Antalya'da buluşturma hedefinde olduklarını söyleyen Çandır, 'Haydi Anadolu YÖREX'e' çağrısında bulundu. Çandır, başından beri YÖREX'e destek veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etti.

yukarı çık
0
Paylaşım