Menu
RSS

Eğitim-Sen, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü Kutladı

Eğitim-Sen, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'nü Kutladı

Eğitim-Sen Antalya Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle Konyaaltı Cemevi'nde dayanışma etkinliği düzenledi. Eğitim-Sen Antalya Şubesi tarafından Konyaaltı Cemevi Korkmaz Tedik Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Eğitim-Sen üyesi öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şair Şükrü Erbaş ve Şehmus Ay şiirleriyle etkinliğe katılanlara unutulmaz bir gece yaşatırken, Eğitim-Sen Müzik Topluluğu ise şarkılarıyla geceye damga vurgu. Yazar Hasan Kıyafet ve ihraç edilen Eğitim-Sen üyesi Acun Karadağ'da yaptıkları söyleşi ile öğretmenlik mesleğinde son dönemlerde yaşanan sıkıntılara değindiler.

KESK dönem sözcüsü ve Eğitim-sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, 5 Ekim'in 1994 yılından buyana Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirterek, "Bugün burada Dünya öğretmenler Günü'nü kutlarken aynı zamanda dayanışmamızı güçlendirmek hem de mücadelemizi yükseltmek için buradayız.

Bizim eğitim sistemimiz hiçbir zaman laik, bilimsel ve kamusal olmadı. Ancak olmayan bu laiklik ve bilimsellik son dönemlerde ortadan kaldırılıyor. AKP hükümeti kendi geleceği için tüm okulları birer İmam Hatip'e dönüştürüyor" ifadelerini kullandı.

Gülmen ve Özakça'ya Onur Ödülü

Gecede KHK ile ihraç edilmelerinin ardından açlık grevine başlayan ve şu anda tutuklu bulunan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya da Onur ödülü verildi. Onur ödülünü Gülmen ve Özakça adına yine ihraç edilen Eğitim-Sen üyelerinden Acun Karadağ aldı.

Karadağ, 4 mevsimdir direndiklerini belirterek, "Bir kış ayında başladık direnişimize, ellerimiz ayaklarımız dondu, gözaltına alındık. Biz AKP'nin öğretmeni değiliz, hiç kimse emek verdiğimiz işimizi elimizden alamaz. Bu yalnızca bir iş mücadelesi değildir, bu bir onur mücadelesidir" şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım