Menu
RSS

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar Mücadelemiz Ve Duruşumuzla Emanetine Sahip Çıkacağız

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar Mücadelemiz Ve Duruşumuzla Emanetine Sahip Çıkacağız

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar 10 Kasım Atamızın ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında şunları söyledi:

“Emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş, yenilmiş bir İmparatorluktan çağdaş bir devlet kurarak bizlere emanet etmiş, ebedi önderimiz, büyük devrimci Mustafa Kemal              

Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Atatürk, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle yaşadığı çağı aşan ve her dönemde güncelliğini koruyan büyük bir liderdir. Engin ileri görüşlülüğü, barış yanlısı tutumu, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk'ü dünyanın en büyük liderlerinden biri yapmıştır.

O’nun, ülkemizin kurtuluşu ve çağdaşlaşmasında oynadığı rol, tarihin akışına yön verecek büyüklüktedir. Atatürk, yalnız bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı değil, aynı zamanda büyük bir devrimci ve düşünce adamıdır.

O büyük devrimcinin kurmuş olduğu çağdaş, laik, demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne 100 yıl geçti. Ancak ne yazık ki, onun düşüncelerine, ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetin değerlerine ve kazanımlarına, ulusal bağımsızlığımıza, laik ve bilimsel eğitime saldırılar bitmedi.

Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz ki; bu ülkede özgür ve insanca yaşayabilmemiz yalnızca laik Cumhuriyeti yaşatmakla mümkün olacaktır.

O’nun ardından bize düşen en büyük görev “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözünde de vurguladığı gibi cumhuriyete sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmaktır.

Eğitim-İş olarak, akıl ve bilimin, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, "fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür" kuşaklar yetiştirmek; onun kimsesizlerin kimsesi olsun diye kurduğu Cumhuriyet’te, hiçbir çocuğun kimsesiz ve eğitimsiz kalmamasını sağlamak en büyük amacımızdır.

Cumhuriyetimizin bağımsızlığını, egemenliğini, ülkenin bütünlüğünü, laik, bilimsel, ulusal, kamusal eğitim hedefini geliştirerek korumak; ülkede yaşayan her bir çocuğun ve gencin eşit, parasız ve nitelikli eğitim hakkını yaşama geçirmek için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün "Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı bir millet yapar ya da esaret ve sefalete terk eder" sözünden hareketle, bu ülkenin çocuklarını onun emanetleri ve devrimleri ışığında geleceğe hazırlayacak, mücadelemiz ve duruşumuzla onu yaşatacağız!

Ulusumuzun gönlünde ölümsüzleşen büyük önderimizi sonsuz bir özlem ve saygıyla anıyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım