Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Efsane Tenor Carreras’tan EXPO 2016’da Muhteşem Konser

Efsane Tenor Carreras’tan EXPO 2016’da Muhteşem Konser

EXPO 2016 Antalya, dünyaca ünlü tenor Jose Carrears’ın konserine ev sahipliği yaptı. İspanyol tenor Carreras’a Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlik etti. Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konsere yerli ve yabancı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Açık kalacağı 6 ay boyunca yerli ve yabancı sanatçıların konserlerine ev sahipliği yapacak olan EXPO 2016 Antalya’da, dünyadaki en önemli 3 tenordan biri kabul edilen Jose Carreras klasik müzik tutkunlarıyla buluştu.

Placido Domingo ve Luciano Pavarotti ile birlikte dünyaya operayı sevdiren 3 tenordan biri olarak kabul edilen Carreras, EXPO 2016 Antalya sergi alanı içerisinde yer alan Türkiye’nin en büyük oditoryumuna sahip Kongre merkezinde konser verdi. Konseri yerli ve yabancı binlerce müziksever izledi.

Kondüktör David Gimenez ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası’nın da büyük beğeni topladığı konserde usta tenora, 2014 yılında Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ’Yılın En İyi Kadın Opera Sanatçısı’ seçilen soprano Simge Büyükedes eşlik etti. Carreras ve Büyükedes’in düetleri ayakta alkışlandı.

Seslendirdiği her şarkıya, her aryaya ayrı bir ruh katan usta tenor Carreras, konseri izleyen müzikseverleri adeta büyüledi. Birbirinden ünlü opera ve aryaları seslendiren İspanyol tenor yaklaşık 2 saat süren konserin sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

Konseri izleyenler, “muhteşem” yorumunda bulunurken, dünyaca ünlü isimleri Antalya’ya getiren ve kendileriyle buluşturan EXPO 2016 Antalya Ajansı’na teşekkür etti.

Müzikseverler Antalya’nın 5 bin kişilik yeni bir konser salonu kazanmasından da mutlu olduklarını ifade ederek, EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi’nin akustiği, teknik donanımı ve konforuyla Antalya’nın önemli bir ihtiyacına cevap verdiğini dile getirdi.

EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi’nde 14 Mayıs’ta Emma Shapplin hayranlarıyla buluşacak.

yukarı çık
0
Paylaşım