Menu
RSS

Demokrat Parti Antalya Teşkilatı Demirel’in Doğum Gününü Kutladı!

Demokrat Parti Antalya Teşkilatı Demirel’in Doğum Gününü Kutladı!

9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in 93. doğum günü dolayısı ile açıklama yapan Demokrat Parti Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal, "9.Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Süleyman Demirel'i doğum günü olan 1 Kasım'da rahmetle ve dualarla anıyoruz" dedi.

"Ölüsünün gördüğü itibar en az dirisi kadar kıymetli olan, en az dirisine gösterilen itibar kadar değerli olan bir büyük insan olan Sayın Süleyman Demirel'i bu ülke unutmadı ve unutmayacak" diyen DP İl Başkanı Hasan Ali Kartal, "Demirel deyince akla demokrasi, özgürlük, bağımsızlık, korkusuz yaşanan bir ülke, konuşan bir ülke geliyor.

Akla her şeye rağmen karşı durmasını bilen, cesaretle, olayların üzerine giden yepyeni bir ruh, kafa ve iman geliyor. Sayın Demirel üç beş kısa cümleyle geçiştirilecek bir lider değildir.

Demirel Türkiye'yi değiştiren, yön veren ve Türkiye'de demokrasiyi işleten, çalışan bir ülke yaratan, ülke ve ulusuyla bölünmez bir bütün şeklinde getirdiği devleti yücelten ve devletin içte ve dışta saygınlığını artıran, bu saygınlık içinde vatandaşımızın daha iyi yaşadığı, güvenli olduğu, yarına daha emniyetle baktığı bir ülke ve onun insanları olmuştur" şeklinde konuştu.

Kartal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sayın Demirel, Türk siyasetine uzun yıllar damgasını vuran bu ülkeye büyük hizmetleri olan bir dava adamıdır. Kendisi bu ülkede zaman zaman çok eleştirildi ama sokağa çıktığımızda değerinin anlaşıldığını görmek bizleri mutlu ediyor.

Hizmetleri yok saymak mümkün değildir. yüzlerce baraj, onlarca hava alanı ve üniversite, otoyollar, köprüler yapmış bir lider bunları kimse yok sayamaz.

Demirel'den öğrendiğimiz en önemli şey "barışmayı bilmiyorsanız kavga etmeyin" felsefesidir. Hiç bir partiye küsmedik kızmadık, kavga ettik ama yeri gelince barışmayı da bildik, ülkemiz ortak paydamız ve Türkiye için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.

Bir bütün olduğumuzu unutmadan Demirel'in de hedeflediği gibi Büyük Türkiye yolunda ilerleyelim."

yukarı çık
0
Paylaşım