Menu
RSS

BYEGM’nin Yıldönümü Kutlaması

BYEGM’nin Yıldönümü Kutlaması

Basın Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürlüğü BYEGM'nin 96. Kuruluş Yıldönümünü Tahtalı Dağı ve Ulupınar’da organize edilen etkinlikte Burdur, Isparta ve Antalyalı basın mensupları ile birlikte kutladı.

Etkinliğe 65 basın mensubu ile Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik ve Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek’in yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri de iştirak etti.

Etkinlik çerçevesinde önce Olympos Teleferik ile 2365 metrede Tahtalı Dağı'nın zirvesine çıkıldı. Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü yaptığı konuşmada gazetecilere tesis hakkında bilgi verdi ve heyeti Zirve'de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Özel günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için misafirlerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Basın Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürü Esen Diler ise, “Genel Müdürlüğümüz 7 Haziran 1920’de "matbuat ve İstihbarat Müdüriyeti Umumiyesi" adıyla, mili mücadelemizin haklılığını dış kamuoyuna duyurmak amacıyla, gerekçesi bizzat Mustafa Kemal Atatürk tarafından kaleme alınan 6 sayılı kanun ile kuruldu ve daha sonra farklı bakanlıklara bağlı olarak farklı adlar ile faaliyetini sürdürten sonra 1984 yılında Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü olarak teşkilatlandı.

Bugün Başbakanlığa bağlı olarak merkez teşkilatının yanı sıra 17 İl müdürlüğü, 39 yurt dışı basın müşavirliği ile çalışmalarını devam ettirmektedir. Sözü fazla uzatmadan Genel Müdürlüğümüz faaliyetlerini bir cümleyle özetlersek "Yerel basın güçlü bir demokrasinin anahtarıdır diyerek, yeniliklere öncülük ederek gerçekçi ve olumlu bir Türkiye algısı için dünyayı izliyor ve Türkiye’yi anlatıyoruz. " dedi.

DİLER, Burdur-Isparta ve Antalyalı basın mensupları buluşmasının özel bir günde ve 2365 metrede Tahtalı Dağının zirvesi gibi özel bir yerde olmasına dikkat çekerek "BYEGM, 96. Yaşında da Zirvede" sloganıyla sözlerini bitirdi ve konuk heyete gösterilen ilgi için Gümrükçü'ye teşekkür ederek çiçek verdi.

Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak "Basın Yayın ve Enformasyon Müdürlüğümüzün kuruluşu Cumhuriyetimiz ile eşdeğer. Milli mücadelenin başlarında kurulmuş.

Büyük önder Atatürk’ün bizzat kendisinin kurduğu ve bizlere emanet olan bir kuruluş. İlimizdeki müdürlüğümüzün katkıları ve çalışmaları ile zaman zaman bir araya geliyoruz.

Tüm bölge basın kuruluşları ile beraber kaynaşma, bölgeyi tanıtma anlamında güzel işler yapılıyor" diyerek BYEGM'nin 96. yılını kutladı ve Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünün organize ettiği etkinlikte bölge gazetecileri ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuk gazeteciler ve protokol üyeleri Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü eşliğinde tesisi gezip bol bol fotoğraf çektirdiler.

Öğle yemeğinde Ulupınar Şelale Restoran'da buluşan basın grubu ve protokol üyeleri Ulupınar'ın müthiş doğası ve Şelale Restoran işletmecisi Doğan Akkale’nin mükemmel ev sahipliğiyle keyifli vakit geçirdiler.

Esen DİLER, basın kartı sahibi gazeteciler için bundan böyle %20 indirim uygulayacağını ve söz konusu heyeti misafir etmekten son derece memnun olduklarını belirten Akkale’ye plaket ve çiçek vererek teşekkür etti.

Bir arada vakit geçirmekten mutlu olan gazeteciler BYEGM'nin yeni yaşını kutlayarak organizasyon için BYEGM Antalya İl Müdürlüğü ile Olympos Teleferik Genel Müdürü GÜMRÜKÇÜ ve Ulupınar Şelale Restoran İşletmecisi AKKELLE'ye teşekkür ettiler ve bu birlikteleri Burdur ve Isparta programları ile devam ettirme kararı aldılar.

yukarı çık
0
Paylaşım