Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Batı Çevre Yolu İçin Yapılan Planlamaya Mahkemeden İptal

Batı Çevre Yolu İçin Yapılan Planlamaya Mahkemeden İptal

Antalya 1'inci İdare Mahkemesi, yakın zamanda açılan Batı Çevre Yolu'nun 1900 metrelik kısmının kamulaştırma ile açılması mümkümken, bu yolu açmak için 280 hektarlık alan için alınan kamu yararı kararını iptal etti.

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu, Mimarlar Odası'nda yaptığı basın açıklamasında yakın zamanda Başbakan Binali Yıldırım'ın açılışını yaptığı Batı Çevre Yolu'nun 1900 metrelik kısmının açılması için Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin aldığı aldığı imar kararlarının mahkeme tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Eşgüdüm Kurulu adına basın açıklaması yapan Abit Küçükarslan, Batı Çevre Yolu'nun 1900 metrelik kısmının açılabilmesi için kamulaştırma yapılması gerekirken Büyükşehir Belediyesi'nin çevre yolu etrafındaki 160 hektarlık alanı kapsayan alan için imar değişikliği yaptığını hatırlattı.

İmar Kanunu'nun 18'inci maddesiyle kamulaştırma yapılmadan alanın imar yoluyla yerleşime açıldığını dile getiren Küçükarslan, “Odalarımız yıllardır yolun kamulaştırılarak yapılması gerekliliğini, 'biz yaptık oldu' mantığının yasalara aykırı olduğunu defalarca açıkladı. Düzenlemeye karşı dava açtık ve 1'inci İdare Mahkemesi kararı hukuka aykırı bularak planları iptal etti" dedi.

Kamulaştırma İle Mümkün İken

Mahkemenin bilirkişi raporundan sonra kararını açıkladığını dile getiren Küçükarslan, mahkemenin Batı Çevre Yolu'nun Antalya için gerekli olduğunu, yolun kamulaştırma ile açılması mümkünken 1900 metrelik bölümün kamulaştırmasız olarak açılabilmesi için tarımsal niteliğe sahip 280 hektarlık alanın yerleşime açıldığını vurguladığını söyledi. Küçükarslan, mahkemenin nüfus ihtiyacı bakımından kentin bu bölgesinin yerleşime ihtiyaç bulunmadığı değerlendirmesinden sonra şu kararı verdiğini açıkladı:

“Tarımsal niteliğini koruyan ve geri kazanımı mümkün olmayan bölgedeki tarım alanlarının yerleşime açılmasının şehircilik ilkeleri, planlama esasları, imar mevzuatı ve kamum yararına aykırı olacağı görüşü belirtilerek, kamu yararı kararını iptal etti. Kamu yararı kararının iptal edilmesinin ardından bu karara dayanılarak Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı imar planlarının hukuki dayanaktan yoksun kalındığı görüldü."

Abit Küçükarslan, “Eşgüdüm Kurulu olarak yolun açılabilmesi için kamulaştırma yapmayanlara, yapamayanlara, 'biz yaptık oldu' diyenlere soruyoruz. Ne olacak şimdi?" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım