Menu
RSS

Başkan Menderes Türel, Raylı Sistemi Anlattı! Evet'le İnşaat Yılbaşında!

Başkan Menderes Türel, Raylı Sistemi Anlattı! Evet'le İnşaat Yılbaşında!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 700 milyon lira yatırım bedelli 3'üncü Etap Raylı Sistem Projesi'nin Kepez tarihinin en büyük yatırımı olduğunu belirterek, "Bu yatırımla Kepez çok farklı olacak" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,

3'üncü Etap Raylı Sistem Projesi'ne ilişkin 5 Kasım'da yapılacak referanduma ilişkin Varsak, Ayanoğlu, Fevzi Çakmak, Karşıyaka ve Demirel mahallelerinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kepez'in kaderinin değiştiğini belirten Türel, “Kepez'e 'Antalya'nın arka bahçesi' diyorlardı. Ben 'Kepez Antalya'nın ön bahçesi olacak' demiştim. Şükürler olsun bunu görmeye başladık.

Dünyanın en çağdaş toplu ulaşım sistemi Kepeze ulaşıyor. Alt geçitli kavşaklarımız, yollarımız, adeta Kepez makus talihini yeniyor, farklı bir noktaya taşınıyor" dedi.

ANTALYA'NIN İLK DÖRT KATLI KAVŞAĞI

Kepez'e dört katlı kavşak kazandırdıklarını belirten Türel, "Varsak'a geliyorken Kızılırmak-Yeşilırmak caddeleri, Gazi Bulvarını yer altından geçecek. Kızılırmak -Yeşilırmak bağlantısını artık yer altından yapacağız ve hiç bir duraksama olmadan Sakarya Bulvarı'na sola dönüş yapılabilecek.

Antalya'nın en büyük ve ilk dört katlı kavşağı yine Kepez'e hizmet edecek" dedi.

KEPEZ'İN EN BÜYÜK YATIRIMI

Büyükşehir Belediyesi 3'üncü Etap Raylı Sistem Projesi'nin Kepez'in tarihi boyunca gördüğü en büyük yatırım olacağını belirten Başkan Menderes Türel, “Yaklaşık 150 milyon Euro'luk bir maliyeti var.

700 milyon liraya yakın bir yatırım. Bu yatırımı da gerçekleştirdiğimizde artık Kepez çok farklı olacak" dedi.

EV VE İŞYERLERİNİ DEĞERİ ARTACAK

Raylı sistemin ulaşımı rahatlatmanın yanında geçtiği güzergahtaki bölgelerin değerine değer kattığını anlatan Türel, “Raylı sistem güzergahı üzerindeki ve yakınındaki cadde ve sokaklardaki konutların iş yerlerinin değeri iki, üç, dört misli artıyor.

Bu dünyada böyle. Böylece buralardaki mülkiyetlerimizin değeri artacak Kepez'de zenginleşecek. Bu yatırım Antalyalı esnafın cebine girecek, kasasına girecek, geliri artacak. Bu da işin farklı boyutu" diye konuştu.

VARSAK'TAN MÜZE'YE

Başkan Menderes Türel, toplam 23 kilometrelik 3'üncü etapla ilgili şu bilgileri verdi:

"Varsak eski belediye binasından başlayan hatla dosdoğru Süleyman Demirel Bulvarı'na kadar geliyoruz. Buradan Kepez Belediyesi'nin hemen yanı başından Sakarya Bulvarı'na dönüyoruz. Otogar Kavşağı'nda yer altına giriyoruz ve Dumlupınar Bulvarı dediğimiz üniversite istikametine geçiyoruz.

Tıp fakültesi, üniversite kampüsünün oradan sola Meltem'e ve Uygulama Araştırma Hastanesi'ne dönüyoruz. Oradan da müzeye kadar hattımız devam ediyor ve nostalji hattıyla birleşiyor.

Nostalji hattını da artık tek hat üzerinden gelen giden değil iki ayrı hatta gidiş geliş bir tramvay hattı olarak düzenliyoruz. Yeni vagonlarıyla o hattı da tamamen modernize ediyoruz."

EVET'LE İNŞAAT YILBAŞINDA

Referandumda 'evet' çıkması halinde yılbaşında inşaat çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Menderes Türel, "Antalya 55 km'lik bir raylı sistem ağına kavuşacak. 5 Kasım Pazar günü sandıkta 'evet' dediğiniz takdirde yıl sonunda hemen kazmayı vurup inşaata başlayacağız.

2019 Mart'ından önce en kötü şartlarda Varsak'tan Akdeniz Üniversitesi'nin önüne kadar olan bölüm tamamlanmış olacak. Bu arada da üniversite ile müze arasında ücretsiz servis koyacağız.

İki raylı sistem arasında aktarama yapmak isteyen vatandaşlarımızı da böylelikle istediği gibi diğer hatta taşımız olacağız" dedi.

KATILIM ÇAĞRISI

Vatandaşları 5 Kasım'da sandıkta oy kullanmaya davet eden Başkan Menderes Türel, şöyle konuştu:

"Bizim en büyük gücümüzün siz olduğunun teyidi inşallah bu Pazar 5 Kasım'da sandık başında bir kez daha teyit edilecek. Güzel bir katılım bekliyoruz. İkinci Etap Raylı Sistem referandumuna 22 mahallede 8 bin 400 katılım olmuştu.

Kepez'den daha fazlasını bekliyoruz. 8 bin 400 kişinin 98.42'si evet demişti. Kepez'in yüzde 99'dan aşağı olmaması lazım. Önemli olan katılmanız. Biz bu referandumu tam bir seçim disipliniyle yapıyoruz.

Ayanoğlu Mahallesi'nde Sakarya İlköğretim Okulu, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde Şehit Kasım Esmer İlköğretim Okulu, Demirel Mahallesi'nde Ekrem Yazaroğlu İmam Hatip Lisesi, Varsak Karşıyaka'da da İsmail İltemir İlkokulu'nda sabah 08.30'dan 17.00'ye kadar oy kullanabileceksiniz. "

SÖZ DE KARAR DA MİLLETİN

"Bizim yol haritamızı millet çizer" diyen Türel, “2014 seçiminden önce bu büyük projeleri halka soracağımı söylemiştim. İşte şimdi bunun gereğini yapıyorum. 2. etabı halka sorduk, şimdi 3. etabı da halka soruyoruz.

Siz 'evet' diyorsanız biz de diyoruz ki durmak yok yola devam. O zaman söz de karar da milletin. Evet'le raylı sistem Kepez'e hayırlı uğurlu olsun" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım