Menu
RSS

Başkan Çetinkaya’dan Aday Öğretmenlere Tavsiyeler

Başkan Çetinkaya’dan Aday Öğretmenlere Tavsiyeler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 Şubat döneminde atamaları yapılan 25 aday öğretmen eğitim öğretim yılının sona eriyor olması dolaysıyla, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı ziyaret etti.

Milli eğitim bakanlığı tarafından Şubat 2016 döneminde atamaları yapılan ve altı aylık aday öğretmenlik dönemini Kumluca’da geçiren 25 aday öğretmen, eğitim öğretim yılının sona eriyor olması dolayısıyla, ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ile birlikte Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan ilçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Şubat ayında Bakanlık tarafından ilk defa atama yapılan 25 aday öğretmenin, Bakanlığını yeni bir uygulaması kapsamında adaylık sürecini Kumluca’da yaptıklarını söyledi.

Aday öğretmenlerin Kumluca’daki okullarda belirlenen program dahilinde adaylık süreçlerini tamamlamak üzere olduklarını ifade eden Girgin, Ağustos ayı içinde yeni öğretmenlerin atamaları yapılan okullara giderek görevlerine başlayacaklarını belirtti.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, ziyaretine gelen aday öğretmenlere yeni görevlerinde başarılar diledi. Kendisinin de eğitimci olduğunu ve yıllar önce aday öğretmenlerin yaşadığı aynı duygu ve heyecanı yaşadığını ifade eden Çetinkaya, öğretmenlere tecrübelerini anlattı.

Öğretmenliğin diğer tüm mesleklerden çok farklı olduğunu belirten Çetinkaya, “Sizlere acizane tavsiyem, öğrencilerinizi anlamaya çalışın. Hepimiz gibi, henüz hayata yeni başlayacak öğrencilerimiz de farklı düşünce, farklı yapı ve farklı yönleri olacaktır.

Eğer siz öğrencilerinizi aynı değerlendirmeye kalkarsanız, başarıyı yakalayamazsınız. Öğrencilerinizi iyi dinleyin ki, onlarda sizin anlattıklarınızı iyi dinlesin.

Her zaman öğrencilerinizle aranızda anlatabileceğiniz geleceğe yönelik anlatabileceğiniz iyi hikayeler oluşturun. Verdiğiniz eğitim bir süre unutulur, ama aranızda oluşan hikaye konusu asla unutulmaz, yıllar sonra hatırlanır” dedi.

Aday öğretmenlerden adaylık sürecinde yaşadıkları anıları da dinleyen Çetinkaya, ziyaretin sonunda aday öğretmenlere kendi adlarına hazırlanan Kumluca Belediyesi kupa bardaklarından hediye etti.

yukarı çık
0
Paylaşım