Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Başkan Bıdı: 'ANFAŞ Öldü Üzerime Kaldı', 'Ben Varken ANFAŞ’a Genel Müdür Giremez'

Başkan Bıdı: 'ANFAŞ Öldü Üzerime Kaldı', 'Ben Varken ANFAŞ’a Genel Müdür Giremez'

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş’de (ANFAŞ) uzun süredir tartışma konusu olan hisse paylaşımı ve yönetim zafiyeti iddialarıyla ilgili ilk kez ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, uzun süre tartışılacak zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

BAZI KONULAR BİLİNMİYOR

Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun Hürriyet’e verdiği röportajda söylediği, “ANFAŞ’ın sahibi Antalyalıdır. Orda hisse alan herkes bunu bilerek hareket edecek” sözlerine yanıt veren Bıdı, “Vali Bey’in bazı konuları bilmediğini düşünüyorum” dedi.

ÖLÜYÜ ALAN OLUR MU?

Bıdı, şöyle dedi: “Telefonum kendisinde var. ‘Gel bu konuları görüşelim’ derse gider anlatırım. Yoksa bir dosya hazırlayıp kendisine sunacağım. Ayrıca Valimizin bazı tespitlerine ben de katılıyorum. Bence de burası kamunun olmalı. Ben hisselerimi hemen satayım. Ama bir ölüyü alan olur mu?”

BORÇ KARŞILIĞI HİSSE ALDIM

“Burada sorunlar diz boyu. Ortaklarımızın çoğu bunu biliyor. Hisse topluyormuşum. Neden bunu yapayım? Buranın 6 milyon Euro borcu var. Çatısı bile akıyor.

Ben o kadar aptal mıyım? Vali Bey hisse alma demişti ama Ali Kıvrak borç para istedi ben de ‘Hisseni rehin olarak ver’ dedim. İşleri kötü gitti yüzde 3,5 hisse de ben de kaldı. Ben istesem buranın 50 değil, 60’ını toplarım. Çünkü herkes satmak istiyor.”

RUHSATI YOK

ANFAŞ’ın ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiğini vurgulayan Bıdı, şöyle devam etti: “Buranın ruhsatı yok. Ben 6 aydır ruhsatı için uğraşıyorum. 22 yıl önce ruhsatı almamışlar, ölü üzerime kaldı. Ben de ölüyü diriltmeye çalışıyorum.

Ama ne olursa olsun ‘Ali Bıdı pes etti, gitti’ dedirtmem. Şahsıma ait yüzde 10, aile olarak yüzde 39 hissemiz var. Babayiğit varsa gelsin alsın. ATSO, ATB alsın. Ben bunu 1,5 yıldır söylüyorum.”

HODRİ MEYDAN ADAY OLUN

23 Ocak tarihinde genel kurul yapılacağını hatırlatan Ali Bıdı, “Yönetemiyorsun diyen varsa hodri meydan ayın 23’ünde aday olsun. Ben gece gündüz pazarlamaya gidiyorum hem de genel müdürsüz. Zaten ben olduğum sürece ANFAŞ’a genel müdür giremez.

Genel Müdür de benim yönetim kurulu başkanı da benim. Burayı da alacağım bir yerlere getireceğim. Zamanı geldiğinde herkes bunu görecek” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım