Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Bakan Çavuşoğlu: Maduro 'Dizi Sayesinde Belki Müslüman Bilirim' Dedi

Bakan Çavuşoğlu: Maduro 'Dizi Sayesinde Belki Müslüman Bilirim' Dedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Diriliş Ertuğrul’un ekibi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde düzenlenen Gençlik Söyleşisi’ne katıldı. Çavuşoğlu, “Eylül ayında Venezuela’ya gittiğim zaman ikili görüşmeleri yaptım. Maduro ‘bu dizi gerçek İslamiyet'i öğretiyor

ve belki bir gün bu dizi sayesinde Müslüman olacağım’ dedi. Bunları duyunca gurur duyuyoruz ve mutlu oluyoruz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu’na TRT ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul’un başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, dizinin Abdurrahman karakterine hayat veren Celal Al, Bamsı karakterinin mimarı Nurettin Sönmez, dizinin yönetmen koltuğunda oturan Metin Günay ve dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ’da eşlik etti.

Diriliş Ertuğrul ekibi ve Bakan Çavuşoğlu dönem kıyafetlerini giyerek atlar üzerinde gelen bir grubun oluşturduğu kortejle alana girdi.

“Aşk olması lazım, aşkın gösterilmesi lazım”

Dizi hakkında bilgi veren senarist ve yapımcısı Mehmet Bozdağ ise 85 ülkede gösterilen ve bir milyar izleyiciye ulaşan dizinin bu kadar büyük ses getireceğini düşünmediğini belirtti.

Zor şartlarda işe koyulduklarını ifaden Bozdağ, Diriliş Ertuğrul dizisinin Türkiye'de eğitilmiş aynı anda koşan at sayısının olmadığını, aksiyon ekibinin bulunmadığını belirterek, "Kıl çadırların yapılacağı bir çadır ustamız yoktu.

İlk başladığında kimse projeye inanmadı. 120 dakika bir iş çekeceksiniz. Bir sürü dezavantaj vardı. İlk başlangıçta Metin ağabeyle başladık. Gece gündüz nasıl çalışacağımızın ön çalışmasını yaptık. İlk etapta atları aldık ve atları eğittik.

Kıl çadırlar için Aydın Didim'de bir köylü bulduk. Sağ olsun tüm köy bizim için çadır üretir hale geldi. Sonra oyuncu baktık yaklaşık 5 bin oyuncu baktık. 9 ay her şey iyi giderken İstanbul'da çıkan hortum bizim obayı dağıttı. O kriz ortamı bizim için avantaja döndü ve nihayetinde buraya geldik.

Hikayeye ilk başladığında klasik dram mantığını anlattılar. Aşk olması lazım, aşkın gösterilmesi lazım, dendi yoksa dizi tutmaz denildi. Ama tuttu. Bu anlamda dram filminin mantığının ezberini bozdu.

Bugün Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro dizimizi izliyor” diye konuştu.

“Belki bir gün bu dizi sayesinde Müslüman olacağım dedi”

Nicolas Maduro konuşması üzerine Bakan Çavuşoğlu konuşmasına devam ederek, “Eylül ayında Venezuela’ya gittiğim zaman ikili görüşmeleri yaptım. Ondan sonra seti son ziyaretimde ki videoyu gösterdim Çığlık çığlığa ayağa kalktı.

Önce dizideki tek tek isimleri saydıktan sonra sakinleşti ve sonra dedi ki bu dizi gerçek İslamiyet'i öğretiyor ve belki bir gün bu dizi sayesinde Müslüman olacağım dedi. Bunları duyunca gurur duyuyoruz ve mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım