Menu
RSS

AÜ Rektörü Ünal, Salı Grubu’nun Konuğu Oldu

AÜ Rektörü Ünal, Salı Grubu’nun Konuğu Oldu

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Salı Sanayici ve İş Adamları Grubu’nun bu haftaki konuğu oldu. Salı Sanayici ve İş Adamları Grubu’nun Antalya Tenis ve İhtisas Kulübü’nde (ATİK) geçekleştirdiği toplantının, bu haftaki konuğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal oldu.

Prof. Dr. Mustafa Ünal, öncelikli amaçlarının Akdeniz Üniversitesi’ni uluslararası camiada kabul ettirerek, üniversiteyi Uluslararası Üniversite standardına ulaştırmak olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atamasıyla 3 Ağustos’ta göreve gelen Prof. Dr. Mustafa Ünal, Akdeniz Üniversitesi ile kentin, sivil toplum kuruluşlarının, belediyenin ve valiliğin daha çok iç içe olması için, yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirtti.

Prof. Dr. Ünal, göreve geldiği ilk günden itibaren, birçok kurum ve kuruluşla bir araya gelerek, üniversite ve kent arasındaki iletişim zayıflığına çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi’nde 60 bin 700 öğrencinin eğitim aldığını belirten Ünal, Antalya denilince akla “Turizm ve tarım” unsurlarının yanında “Akdeniz Üniversitesi’nin de gelmesi gerektiğini söyledi.

Tıp dalında organ nakli alanında Akdeniz Üniversitesi’nin isim yaptığına dikkat çeken Prof. Dr. Ünal, 2005 yılından bu yana en fazla böbrek nakli yapan kamu hastanesinin Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi olduğunu hatırlattı.

Rektör Prof. Dr. Ünal, Akdeniz Üniversitesi’nin adını yüz, kol ve bacak gibi nakiller ile duyurduğunu öncelikli amaçlarının hayati önem taşıyan böbrek, karaciğer ve pankreas nakillerinde önde gelen üniversite hastanelerinden birini olmayı amaçladıklarını ifade etti.

Toplantının sonunda Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç tarafından, katılımından dolayı Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal’a teşekkür plaketi verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım