Menu
RSS

Antalya'da O Takasla Beraber, Binlerce Kişi Tapusuna Kavuşuyor

Antalya'da O Takasla Beraber, Binlerce Kişi Tapusuna Kavuşuyor

Vakıflar Meclisi, Kepez'de binlerce hak sahibinin tapu problemini çözecek takas işlemini onayladı. Kepez, 2B'den sonra vakıf parsellerinde 40 yıldan fazla yaşanan tapu probleminden de kurtuluyor.

Başkan Hakan Tütüncü, Ak Parti Antalya Milletvekilleri, İl Başkanı Rıza Sümer, İlçe Başkanı Yusuf İşeri'nin olduğu heyetle geçtiğimiz günlerde Ankara'da Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'la vakıf takası problemini görüştü. Bu görüşmenin ardından Ankara'dan binlerce Kepezliyi mutlu edecek müjdeli haber geldi.

Başkan Tütüncü müjdeli haberi, “Temaslarımız sonuç verdi. Kepezlilerin tapu sorununu çözecek vakıf takası, Vakıflar Meclisi'nce onaylandı" sözleriyle duyurdu. Tütüncü, vakıf takaslarının Vakıflar Meclisi'nce kabulünün, binlerce Kepezli'nin yıllarca beklediği 'tapu müjdesi' anlamına geldiğini söyledi.

Vakıf takaslarının onaylanmasıyla, Kepez'in tapu ve mülkiyet sorunlarında önemli bir aşamanın daha geçildiğini aktaran Tütüncü, “Şehircilik alanında önemli bir netice daha elde edilmiş oldu.

Şimdi, diğer idari işlemler de hızla tamamlanacak ve vakıf arazilerindeki hak sahibi Kepezliler özlemle beklediği tapularını alacak" dedi.

Takas İşlemi Nasıl Olacak

Vakıflar Meclisi'nce onaylanan takas ile vakıf parsellerinde gecekondusu olan mülk sahiplerinin tapu sorunu çözülecek. Başbakanlığın onayının ardından takas için Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalanacak.

Daha sonra belediyeye bir protokolle devredilecek olan parseller, gecekondu yasası uyarınca hak sahiplerine, encümen marifetiyle belli bir ücret karşılığında tahsis edilecek.

yukarı çık
0
Paylaşım