Menu
RSS

Antalyalı Amatör Balıkçılar Yapay Resif İstedi

Antalyalı Amatör Balıkçılar Yapay Resif İstedi

Demre Kaymakamı Murat Uz'u ziyaret eden amatör balıkçılar yapay resif oluşturulmasını istedi. Demre Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ergun Çelik başkanlığında oluşturulan Zıpkın Jigging Fishing Team çatısı altında örgütlenen amatör balıkçılar,

Kaymakam Murat Uz'u ziyaret etti. Ziyarete, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Işık, Demre Çayağzı Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı ve Antalya Deniz Ticaret Odası Başkan adayı Ahmet Çetin,

su ürünleri mühendisleri Necdet İlker Kan ve Mehmet Çağan Şenyiğit, polis Ergun Çelik, Büyük Kum Mahalle Muhtarı Hasan Perçin ve amatör balıkçılar katıldı.

Zıpkın Jigging Fishing Team Grubu Başkanı Ergun Çelik, önce isteklerini anlattı. Çelik, "Demre sahillerinde oltayla avlanacak balık çok az. Bunun nedeni geçmişte yapılan yanlışlar ve sahillerdeki deniz dibinde balıkların yaşam alanı olmaması.

Bu nedenle yasal sınırlar içinde deniz dibinde yapay resifler oluşturulmasını istiyoruz. Yapay resifler oluşturulduğu zaman balıklar yeni yaşam alanı bulacak. Üremesi artacak. Denizdeki canlı yaşamı artacak" dedi.

Demre Çayağzı Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin, kooperatif olarak böyle bir girişime yasal sınırlar içinde destek vereceklerini söyledi.

Kaymakam Murat Uz da önce su ürünleri mühendislerinden bilgi aldı. Denizlerde balık popülasyonunu, canlı yaşamını artıracak her projeye destek vereceklerini vurgulayan Kaymakam Uz, "Bu konuda gerekli çalışmayı birlikte yapalım.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Demre Belediyesi'nden bu konuda destek alabiliriz. Deniz kıyısında yaşıyoruz. Ama deniz balığı yiyemiyoruz. Bu bir çelişki. Çayağzı Limanı'ndan başlayarak Beymelek Dalyanı ağzı yakınlarına kadar yasal sınırlar içinde yapay resifler oluşturalım" diye konuştu.

Görüşmede yapılacak çalışmalar için rapor hazırlanmasına karar verildi.

yukarı çık
0
Paylaşım