Menu
RSS

Antalya Tüm Bel-Sen’den Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e Karne!

Antalya Tüm Bel-Sen’den Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e Karne!

Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek’e karne veriyor.

Belediye de Yönetim biçimi, idari işleyiş, çalışma ortamını düzenleme, Personele bakışı ve Sendikal alana ilişkin uygulamaları üzerinden, çalışanların görüşlerini alarak, son bir yılının değerlendirmesi üzerinden hazırlanan bu karneyi bizzat Muhittin Böcek’e teslim edecekler.

Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi Başkanı İlhan Karakurt belediye binası önünda temsili karneyi gösterirken konu hakkında kamuoyuna bilgi verdi. Karakurt şunları söyledi:

Notları Kırık!

“Sayın Muhittin Böcek’in Belediye başkanlığının dördüncü yılını değerlendirdiğimizde, özellikle personele verdiği önem, çalışma koşullarını iyileştirme, Hak, hukuk ve adaletin gereklerinin yerine getirilmesi, atama ve görevlendirmeler de liyakatın esas alınarak işyerinde huzur ve barışın sağlanması ve de

sendikalar arasında tarafsızlık ve çalışanların sendikal tercihlerine saygı konusundaki uygulama ve icraatları acısından başarısız olduğunu ve sınıfta kaldığını söyleyebiliriz.

Çalışan Memnuyeti Sıfır!

Özellikle, Büyükşehir Belediyesinde çalışan personel, kendisine değer verilmediği, önemsenmediği, dikkate alınmadığı ve yaşadığı sorunların çözümü için muhatap alınmadığı hissini yaşıyor. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ortaya çıkan sorunların çözümüne ilişkin

muhatap bulamamaktan yakınıyor. Göze batarım, başım ağrır, sürülürüm kaygısı ile Memur ve sendikalı olmaktan doğan haklarını ifade etmekten çekiniyor, korkuyor.

İşyerinde çalışanların hakkına, hukukuna ilişkin mevcut yasal kuralların işletilmediğinden dolayı, mevcut durumu kabullenmek mecburiyetinde hissediyor kendini ve sessiz kalmayı tercih ediyor.

Çalışma barışı ve huzurunun sağlanmasında temel ilke olan liyakatın uygulanmadığı gibi, keyfi ve kanunsuz görevlendirmelerle belediyenin bir çadır devleti gibi yönetildiğini düşünüyor.

Liyakat Değil, Sadakat Esas Oldu!

Demokratik, halkçı ve katılımcı bir belediyecilik ve yönetim anlayışının ve sen ben yok biz varız, birlikte yönetiriz sloganının sözde kaldığını, gerçekte ise, karşı çıktıkları ve eleştirdikleri Tek Adamın gölgesinden gittikleri gerçeğini seslice ifade ediyorlar.

Emek en yüce değerdir derken, emekçilerin değersizleştirildiği, hak, hukuk, adalet derken liyakatın yerine sadakatın, demokrasi yerine keyfiliğin esas alınması sonucunda geleceğe ilişkin umut ve inançlarını yitirdiklerini belirtiyorlar.

Ötekileştirme Ve Ayrımcılık Yapılıyor!

En son, bizzat Sayın Muhittin Böcek’in talimat vermesi sonucunda Daire başkanları ve müdürler eliyle, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının kendi hür iradeleri ile karar vermelerine saygı duyulmaması ve sendikal tercihlerine ‘talimatla’ müdahale edilmesinden büyük rahatsızlık duyuyorlar.

Yine, Başkanın ‘talimatı’ var diyerek kanunen suç işleyen Daire Başkanları için ‘gereğini’ yapacağına dair söz veren Sayın Muhittin Böcek’in şu ana kadar hiçbir şey yapmamasından dolayı, tüm sözlerine şüpheyle bakıyorlar.

Sayın Muhittin Böcek’in; her konuşmasında, ‘hiç kimseyi ötekileştirmedik, ayrıştırmadık, hep demokrasiden yana olduk’ demesine rağmen, Sendikalar arasında taraf tutması, Tüm Bel-Sen ve üyelerini ayrıştırması ve ötekileştirmesine karşı çalışanlar büyük öfke duyuyor.

Bundan Sonraki Karneyi Antalya Halkı İle Birlikte Vereceğiz!

Bizde Tüm Bel-Sen Antalya Şubesi olarak Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu ASAT’ta yaşanan bu uygulama ve icraatlara karşı, emekçilerin görüş ve değerlendirmelerini esas alarak, Sayın Muhittin Böcek’e bu karneyi hazırladık. Bu karneyi hazırlama görevini,

aynı zamanda çalışanlara ve yaşadıkları sorunlara karşı sendikal sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyoruz.

Umarız ki, Sayın Muhittin Böcek bu karneyi dikkate alarak, ‘gereğini yapar’ ve kırık notlarını bir sonraki karnede düzeltir. Bir sonraki karneyi de sadece Tüm

Bel-Sen değil, Antalya Halkı ile hep birlikte vereceğimizi şimdiden kendisine belirtmek isteriz.”

yukarı çık
0
Paylaşım