Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Prev Next

Antalya Ticaret Borsası’nın Seçimlerimde Ali Çandır Farklı Kazandı

Antalya Ticaret Borsası’nın Seçimlerimde Ali Çandır Farklı Kazandı

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB), meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçiminde ATB Başkanı Ali Çandır, 6 komitede seçimi kazanan isim oldu. Başkanlığa aday olan Ata Sönmez, Çandır'ın liste çıkarmadığı kendi grubunda seçimi alırken, iki adayın da liste çıkardığı

4'üncü Grup'ta Çandır'ın beyaz listesi farklı kazandı. ATB hizmet binasında bugün saat 09.00'da başlayan seçimde ATB Başkanı Ali Çandır tek aday beklenirken, son dakikada Ata Sönmez'in de başkanlığa adaylığını açıkladığı seçim sonuçlandı.

ATB'deki 7 meslek komitesinde 45 meslek komite üyesi ve 19 meclis üyesinin seçimi yapıldı. 7 meslek komitesi için 7 sandığın kurulduğu ATB'de oy kullanma hakkına sahip 750 civarında üyeden 251'i oy kullandı.

Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu görevlilerinin nezaretinde gerçekleştirilen seçimde oy kullanma işlemleri saat 09.00 itibariyle başladı. 7 meslek komitesinden 6'sında tek liste çıkarken, bir meslek komitesinde ise iki liste seçime girdi.

Başkan adaylarından Ali Çandır beyaz, Ata Sönmez ise sarı listeyle seçime girdi. 7 komiteden 5'inci Meslek Komitesi'nde Ali Çandır'ın karşısında aday olduğunu açıklayan Ata Sönmez tek liste ile seçime girdi.

Ali Çandır, 7 komiteden Sönmez'in haricindeki 6 komitede beyaz liste çıkardı. Sadece 4'üncü Grup'ta hem beyaz hem sarı liste yarıştı.

Seçim sonuçlarına göre sadece Ali Çandır'a ait beyaz listelerin bulunduğu 1'inci Grup'ta 26 oy, 2'nci Grup'ta 15 oy, 3'üncü Grup'ta 54 oy, 6'ncı Grup'ta 35 oy, 7'nci Grup'ta ise 16 oy aldı. Sadece Ata Sönmez'in sarı listesinin olduğu 5'inci Grup'ta 34 oy aldı.

Hem beyaz hem de sarı listenin yarıştığı tek grup olan 4'üncü Grup'ta ise beyaz liste 55 oy, sarı liste 16 oy aldı. 4'üncü Grup'ta toplamda beyaz listeler 202 oy, sarı listeler ise 49 oy aldı. Seçimde 6 grubu beyaz liste, 1 grubu ise sarı liste kazandı.

4'üncü Grup'ta beyaz listeyle seçime giren Halil Bülbül, S.S. Yelten Sulama Kooperatifi ve Ömür Süt ve Süt Ürünleri Ltd. Şti. seçimi kazandı.

Antalya Ticaret Borsası'nın bir asra yaklaşan birikimi, geleneğiyle Antalya'nın en köklü kurumları arasında yer aldığını belirten Ali Çandır, “Seçimleri borsamıza yakışır şekilde tamamladık. Yeni oluşacak kurullarımız duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle çalışıp taş üstüne taş koyacaktır.

Birlikte hareket etme kültürüyle yeni dönemde hep beraber kent için çalışacağız. Üyelerimize teveccühleri nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

Çandır, bu seçimler onaylandıktan sonra önümüzdeki günlerde seçilen meclis üyeleri tarafından yönetim kurulu, disiplin kurulu ve TOBB delegelerinin, sonrasında da meclis başkanlık divanının seçimiyle sürecin tamamlanacağını kaydetti.

MECLİS ÜYELERİ

  • 1'inci Meslek Komitesi'nde Yusuf Karasu, Köseoğlu Hububat, Selçuklu Un ve Yem firmaları.
  • 2'nci Meslek Komitesi'nde Ersanlar Konserve firması ve Aydoğanlar Tarım Ürünleri Tic. Ltd. Şti.
  • 3'üncü Meslek Komitesi'nde Erdoğan Ekinci Yaş Sebze ve Meyve Ltd. Şti., Doğtar Gıda Tarım ve Hayvancılık, Amir Tarım firmaları.
  • 4'üncü Meslek Komitesi'nde Halil Bülbül, S.S. Yelten Sulama Kooperatifi ve Ömür Süt ve Süt Ürünleri Ltd. Şti.
  • 5'inci Meslek Komitesi'nde Ata Sönmez Et ve Et Ürünleri, Adnan İngeç, Süleyman Kaçaroğlu
  • 6'ncı Meslek Komitesi'nde Flash Tarım, Set Tarım ve Trendy Tarım
  • 7'nci Meslek Komitesi'nde WBT Tarım Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş., Abdullah İnan.
yukarı çık
0
Paylaşım