Menu
RSS

Antalya Saadet Partisi'nden 'Şeker' Protestosu

Antalya Saadet Partisi'nden 'Şeker' Protestosu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Saadet Partisi (SP) tarafından 14 şeker fabrikasının özelleştirme kapsamına alınması protesto edildi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasına SP'nin yanı sıra CHP ve Büyük Birlik Partisi yöneticileri de katılarak destek verdi.

SP İlçe Başkanı İlhami Demiral, burada yaptığı konuşmada, iyi niyetle tepki göstererek karardan dönülmesini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Yaklaşık 35 yıldır uygulanan neoliberal politikalar neticesinde, özelleştirme adı altında milli servetin bir kısmının yabancılara devredildiğini, bir kısmının ise atıl duruma getirilerek yok edildiğini savunan Demiral,

"Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi hem tarımsal sanayimize hem de şeker pancarı üretimine vurulmuş açık bir darbedir. Hükümet yetkililerinin şeker pancarı gibi kendi insanımızın emeğini yok etmeye çalışmasındaki

niyeti anlamaya çalışıyoruz ama maalesef anlayamıyoruz. Şeker pancarı gibi stratejik bir tarımsal ürünün yok edilmesi adına şeker fabrikalarını özelleştirme gayretlerini iyi niyetle açıklamak mümkün değildir" dedi.

Özelleştirmelerin tarımı bitirmeye yönelik girişimler olduğunu ileri süren Demiral, "Gelin yerli tarım ürünümüz olan şeker pancarlarını yok etmeyin. Binlerce kişinin istihdam edildiği 14 şeker fabrikasını kapatmayın, satılmasına müsaade etmeyin.

Gelin çağın büyük zehirlerinden olan nişasta bazlı tatlandırıcıların üretimini yasaklayın. Yerli ve milli şekerimize sahip çıkın, şeker pancarı üretimindeki kotaları kaldırın, çiftçimizi ayağa kaldırın, ülke insanımızın üretimine destek olun" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım