Menu
RSS

Antalya Pir Sultan Abdal Derneği’nden ‘Türküler Susmaz’ Etkinliği

Antalya Pir Sultan Abdal Derneği’nden ‘Türküler Susmaz’ Etkinliği

Pir Sultan Abdal Derneği Antalya Şubesi, Kızılarık Cemevi’nde ‘Türküler Susmaz’ etkinliği düzenledi. Etkinlikte;  Naciye Çokbilir, Aşık Sarıca Kız, Hayri Aslanboğa, Hasan Kal, Seyfettin Yıldırım ve Müzik Atölyesi, Grup Yorum Antalya Halk Korosu sahne aldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan yönetim kurulu üyesi ve sanat komisyonu başkanı Gürbüz Deniz, derneğin birçok ilde baskılara maruz kaldığını ve dernek üyelerinden tutuklananların olduğunu söyledi.

Deniz, “Sarayın sofrasına oturmayan, devletin alevisi olmayan, zorunlu din derslerine karşı, eşit, parasız, bilimsel, ana dilde eğitim istediği için bu tip baskılara ve tutuklamalara tüm muhalif sesler gibi maruz kaldı.

Muhalif seslerin bir araya gelmesinin istenmediği bu süreçte, sizlerle türküler susmaz etkinliğimiz de bir araya gelmek son derece kıymetli ve bizler için umut vericidir” dedikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Pir sultan abdal kültür derneği sanat komisyonu yaklaşık üç ay önce yola çıktı.

İlk olarak pir sultan abdal ve nesimi anması yaptık. Her ay yazarları ile kitap söyleşileri yapıyoruz, yapacağız.

Ayrıca ihtiyaç sahipleri, köy okulları ve çocuklar için dayanışma kitapları topluyoruz, onlara ulaştırıyoruz.

Ayrıca atölye çalışmaları yapıyoruz. Cinsiyetçi küfre, toplumsal yozlaşmaya karşı da çalışmalarımız var.

Sizlerden de bu çalışmalara katılımcı, omuzlayıcı ve destekleyici olmanızı bekliyoruz. Pir Sultan sanat komisyonu olarak film gösterimleri ve tiyatro çalışmaları yapmayı da düşünüyoruz.

Olağanüstü hal koşulları, kanun hükmünde kararnameler ile muhaliflere artan baskılar dönemin de 1 Mayıs’a yaklaşıyoruz. Bu süreç içinde birlikte hareket edebilmek hayati önem arz etmektedir.

İşçi sınıfı ve Ezilen halkların birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs'a, derneğimiz dün olduğu gibi, bugünde büyük bir coşku ile katılacaktır.

Antalya alevi bileşenleri ortak pankartı arkasına, sizleri de 1 Mayıs'ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği kortejine davet ediyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım