Menu
RSS

Antalya Önce Hekim Grubu: Hekim Haklarını Koruyacağız

Antalya Önce Hekim Grubu: Hekim Haklarını Koruyacağız

Antalya Tabip Odası'nın (ATO) 17 Nisan'da yapılacak seçiminde Dr. Hüseyin Can Ertürk'le beraber hareket eden Önce Hekim Grubu, amaçlarının hekim haklarının korunması olduğunu açıkladı.

Her iki yılda bir başkan ve yönetimini seçimle belirleyen Antalya Tabip Odası, 17 Nisan Pazar günü Turizm Uygulama Oteli'nde yeni başkan ve yönetim kurulunu seçecek.

Oda başkanlığı ve yönetim kurulu adaylığı için gruplar çalışırken, önceki dönem başkanlık görevini yapan Dr. Hüseyin Can Ertürk, arkadaşlarıyla birlikte ikinci kez bu göreve seçilmek 'Önce Hekim Grubu' adı altında adaylık çalışmalarını sürdürüyor.

Yönetim için Dr. Nejat Ergün, Dr. Zekiye Özdemir, Dr. Yasemin Ballıel, Dr. Ata Nevzat Ata Yalçın, Dr. Tülün Temizkan ve Dr. Ali Cevdet Egemenlik ile birlikte hareket eden Dr. Ertürk, meslektaşlarını ziyaret edip oylarını istiyor.

Tabip Odası'nda bir dönem başkanlık yaptığını, kurallar gereği bir dönem ara verdiğini belirten Dr. Hüseyin Can Ertürk, projeleriyle ilgili şunları söyledi:

"Aşırı siyasallaşmaya müsaade etmeyerek, meslek örgütü olduğumuzu her fırsatta göstereceğiz. Hangi siyasi düşünceden olursa olsun tüm hekimlerimizi TTB çatısı altında birleştireceğiz. TTB Merkez Konseyi'nin bugünkü aşırı siyasi tutumunu yok ederek, TTB'yi gerçekte olması gereken meslek haklarımızı savunan bir örgüt haline getireceğiz.

Özel hastane hekimlerinin haklarının iyileştirilmesini sağlayacağız. Aile hekimlerinin çalışmaları ve haklarının standardize edilmesini, geçici görev, ceza puanı, nöbet gibi uygulama ve angaryaların kaldırılmasını sağlayacağız."

yukarı çık
0
Paylaşım