Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’nın İdari İstinafta Konya Çilesi

Antalya’nın İdari İstinafta Konya Çilesi

Antalya’nın idari istinaf için 300 kilometre uzaklıktaki Konya'ya bağlanmasına karşı girişimlerini sürdüren Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Antalya'da idari istinafın kurulması için Adalet Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Adalet Bakanlığı'nca Antalya'da geçen yıl temmuz ayında adli davaların inceleneceği Bölge Adliye Mahkemesi kuruldu. Antalya'ya Mersin, Denizli, Isparta ve Burdur illeri bağlandı.

Ancak idari davaların inceleneceği istinaf mahkemesi kurulma kararı verilmiş, başsavcısı bile atanmışken dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun kararıyla Antalya, idari istinaf mahkemesinde Konya'ya bağlandı. Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, idari istinaf mahkemesinin Antalya'da açılması için girişimlerinin sürdüğünü anlattı.

İdari İstinafın Başsavcısı Bile Atanmıştı

Polat Balkan, “Sistemde adli ve idari olmak üzere iki türlü istinaf öngörülmüş. Antalya Barosu olarak istinaf mahkemelerinin Antalya'da da açılması gerektiği konusunda imza kampanyası başlatmıştık. Bu kampanyanın da etkisiyle Antalya'ya hem adli hem idari istinaf açılması karar verildi.

Hatta idari istinafın başsavcısı bile atanmıştı. Ancak ilerleyen aşamalarda adli istinaf kuruldu. Başkanı, başsavcısı, daire başkanları atandı ve duruşmalar başladı. Ancak ne yazık ki Ahmet Davutoğlu'nun başbakan olduğu dönemde nedenini bilemediğimiz bir şekilde idari istinaf için bizi Konya'ya bağladılar" dedi.

Koşullar Ve Altyapı Hazır

Konya'da idari ya da adli istinaf açılmasın diye bir düşünceleri olmadığını dile getiren Balkan, “Oranın sosyo-kültürel özellikleri, kent dinamikleri Antalya'ya göre epey farklı. Ancak adli istinaf Antalya'da kurulmuş ve işlemeye başlamışken, idari istinafın Konya'ya bağlanması anlaşılabilir ve kabul edilebilir değil.

Dolayısıyla idari istinafın yeniden Antalya'da açılması gerekiyor. Çünkü burada Türkiye'nin hiçbir yerinde olmadığı kadar koşullar ve altyapı sağlanmış ve olgunlaştırılmış durumda. Bina olarak da eski adliye binası hazır" dedi.

Antalya'da Herkes Hemfikir

Antalya'da yaşayan herkesin de idari istinafın Antalya'da açılması konusunda hemfikir olduğunu kaydeden Balkan, “Biz hemen hemen ulaşabildiğimiz bütün hukukçular ve siyasilerle konuşuyoruz. Bu konudaki tüm dinamikler de Antalya Barosu'na destek veriyor.

Ama şu ana kadar ne yazık ki olumlu bir ilerleme sağlayamadık. Antalya'nın idari istinaf yönünden Konya'ya bağlanmasına karşı dava bile açtık fakat ne yazık ki, 'idarenin takdir yetkisindedir, biz idarenin yerine geçecek şekilde karar veremeyiz' denilerek davamız reddedildi" dedi.

Bakanlık Başvuruya Yanıt Vermedi

Adalet Bakanlığı'na da ayrıca bir başvuru yapıldığını dile getiren Balkan, “Başvuruya ilişkin yanıt henüz gelmedi. Yargı bileşenleri, siyasetçiler, bu konuda katkı sağlayabilecek herkesle görüşüyoruz, umarım ilerleme sağlayabiliriz.

Çünkü bu hem yargının iyi işlemesi, etkin ilerlemesi anlamında hem de Antalya açısından çok önemsediğimiz, memleketimiz açısından yararlı olacağını düşündüğümüz bir konu" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım