Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya'nın Deprem Master Planı Yok!

Antalya'nın Deprem Master Planı Yok!

Antalya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ali Keleş, kentin deprem master planı bulunmadığını belirterek, bir an önce bu planın oluşturulması gerektiğini söyledi. Antalya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Ali Keleş, iki gündür Antalya'da yaşanan deprem hareketliliğini değerlendirdi.

Keleş, Döşemealtı ve Kumluca depremlerinin derinliğinin fazla olması nedeniyle etkisinin çok hissedilmediğini söyledi.

1999 yılındaki Marmara depreminden sonra Türkiye'de doğal afetlere karşı bir duyarlılık oluştuğunu dile getiren Ali Keleş, ancak bu duyarlılığın son yıllarda kaybolduğunu kaydetti.

Keleş, “O dönemde ilgili kurumlar yönetmelikler çıkararak bir şeyler yapmaya çalıştı. Ancak son birkaç yıldan beri sanki deprem yaşanmamış gibi geriye dönüş oldu" dedi.

'ZAMAN KAYBETMEDEN PLAN HAZIRLANMALI'

Antalya'nın deprem master planı olmadığına dikkati çeken Ali Keleş, “Antalya'da bazı alanlar birinci deprem kuşağında yer alıyor. Zemin açısından da sıkıntılı bölgelerimiz var. Deprem anında ciddi kayıplar yaşanabilir.

Master planı maliyetli bir çalışma değil, ilgili kurumlar bir araya gelir, uzmanlardan görüşler alınır. Raporlar hazırlanır ve yerel yönetimler olası bir durumda neler yapılacağını belirler.

Kurumların yarından itibaren zaman kaybetmeden bir toplantıyla master planını hazırlamak için çalışmaya başlaması lazım" diye konuştu.

'TOPLANMA BÖLGELERİ AÇIKLANMALI'

Antalya'da olası bir depremde toplanma bölgelerinin nereler olduğuna yönelik kamuoyunun bilgilendirilmediğini de anlatan Keleş, deprem toplanma bölgelerinin imara açıldığını ileri sürdü.

Keleş, “Antalya gibi büyük bir şehirde birkaç toplanma bölgesi yeterli değil, semtlerde toplanma bölgeleri oluşturulmalı. Ayrıca nerelerin toplanma bölgeleri olduğu halka bildirilmeli" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım