Menu
RSS

Antalya MMO'da Seçim Var

Antalya MMO'da Seçim Var

Makine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi'nin seçimli olağan genel kurulu pazar günü yapılacak. MMO Antalya Şube'nin ilk kadın başkanı Ayşen Hamamcıoğlu yeniden aday olduğunu açıkladı.

MMO Antalya Şube'nin ilk kadın başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, 20- 21 Ocak'ta yapılacak odanın genel kurulunda yeniden başkanlık için aday olduğunu açıkladı. Türkiye genelinde MMO'ya bağlı 110 bin mühendisin bulunduğu belirten Başkan Hamamcıoğlu,

MMO Antalya Şubesi olarak Antalya'da gerçekleşen mesleki çalışmalarda ön safta yer aldıklarını kaydetti. Başkan Hamamcıoğlu, "Yüzde 8'i kadın olan bir meslek oluşumunda meslektaşlarım başkan seçerek kendilerini temsil etmemi istedi. Görev süremde iyi işler yaptığımıza inanıyorum. Odamızda 30 mühendis 44 çalışanımız ile hizmet veriyoruz" dedi.

Görev döneminde asansör, LPG'li araçlar, hava kirliliği, ısıtma soğutma sistemleri kullanım şekilleriyle ilgili çeşitli projeler ürettiklerini ve çalışmalar yaptıklarını anlatan Ayşen Hamamcıoğlu, "Kaynak mühendisliği birimimizi açtık.

Uygulamalı eğitimlerimizde 1722 kişiyi belgelendirdik. Tekrar seçilmem durumunda atıl kalan yerlerde hayata geçirilecek projeler hazırladık. Mühendisliği ilgilendiren, kamuoyuna hizmet edecek kalibrasyon merkezi açmayı istiyoruz.

Şehrimizde çok az var. İnsanlar aletlerini İstanbul, Ankara ve İzmir'e gönderiyor. Kalibrasyon merkezimiz bütün aletlerin kontrol edildiği bir yer olacak. Bu proje, Antalya'daki otel, kamu kuruluşları ve fabrikalar için büyük kolaylık olacak" diye konuştu.

Kaynak Mühendisliği Eğitimi Verilecek

Makine mühendisi üyelerin yararlanabileceği mühendislik bilimi üzerine ekstra bir eğitimin olduğunu bu eğitimin de ODTÜ ve İstanbul'daki bir merkezde yapıldığını anlatan Hamamcıoğlu, "Biz bu eğitimi Antalya'da vereceğiz.

Çalışmalar yapıldı. Meslektaşlarımız eğitimin burada verilmesiyle hem zaman hem de ekonomik olarak kazançlı olacak. Ankara ve İstanbul'a gitmek zorunda kalmayacak" dedi.

Eski Başkan Tekrar Aday

Diğer yandan MMO Antalya Şubesi'nin eski başkanı Mustafa Karaman da başkanlık için aday olduğunu açıkladı.

yukarı çık
0
Paylaşım